2022. 05. 27. - 08:10
Megdöbbentő technológia - Steak készül egy laborban
Egy éven belül „igazi” steak-eket készíthetnek laboratóriumban, melyek nem sokban különböznek a hentestől vásárolt húsdaraboktól.
Brit tudósok abban bíznak, hogy már 1 éven belül képesek lesznek „igazi” steak-eket előállítani laboratóriumi körülmények között. Olvasd el ezt is: A romlott húst is képes felismerni a mesterséges intelligencia
A termékek véleményük szerint megkülönböztethetetlenek lesznek a csúcskategóriás, hentesnél kapható húsoktól, de helyettesíthetik a gazdaságokat és a vágóhidakat.
A 3D Biology Tissues tudósai nem kevesebbet állítanak, mint hogy a 100 százalékban laboratóriumban készült húsok a következő 5 esztendőben felkerülhetnek az étlapra.
Az eljárás során egészséges állatból, például tehénből vett sejteket használnak fel, amelyeket folyékony anyagban tárolnak, majd bioreaktorba helyezik át a steak előállításához. Olvasd el: Főz és tanul is a konyhákon használható mesterséges intelligencia-robot
„Nagyjából 20 vállalat már foglalkozik a világon a különböző laboratóriumi húsokkal – árulta el dr. Che Cannon, a cég vezetője. - De amennyire megállapítható, ezek daráltak vagy más formájúak, nem egészben vannak vágva.”
„A sejtgazdálkodás az előttünk álló legizgalmasabb technológia. Megoldja az élelmiszerhiányt, sőt, az üvegházhatású gázok kibocsátását is, a gazdaságokból származó húscsökkentés miatt – ez a jövő gazdálkodása” – fejtette ki Geoff Baker, a BSF Enterprise anyavállalat igazgatója.
L.A.