2023. 09. 15. - 08:25

Hold-háborútól tartanak a tudósok

Hold-háborútól tartanak a tudósok

A szakemberek attól félnek, hogy Oroszország, Kína, India és Amerika háborúba kezdhet a Holdon található ásványok miatt.

A tudósok attól tartanak, hogy India Holdraszállása után kitörhet a harmadik világháború az űrben. A dél-ázsiai ország történelmet írt 2023 augusztusában azzal, hogy első nemzetként landolt sikeresen landolt űrhajóval a Hold déli sarkán. 
 
A szakértők azonban félni kezdtek egy lehetséges háborútól a Holdon, olyan országok között, mint India, Oroszország, Kína és az Egyesült Államok - a holdfelszín és más bolygók gyarmatosítási jogai miatt.  hold_kutatas_01
 
A Holdról kinyert ásványok nemcsak fegyverek előállítására használhatók, üzemanyagként is szolgálhatnak az űrhajók számára. Olvasd el: Holdpor mentheti meg az emberiséget?
 
„Mivel az ügynökségek szerte a világon állandó emberi bázisok létesítésén gondolkodnak a Holdon, a jég segíthet a lakhelyek kialakításában, de felhasználható rakéta-üzemanyag előállítására a Marsra és máshová történő küldetésekhez is” – mondta el dr. Dimitra Arti, A New York-i Egyetem Abu Dhabi asztrofizikusa. Olvasd el: Az emberek túlélését segíti egy új robot a Holdon
 
Júliusban az Egyesült Királyság Űrparancsnokságának vezetője, Paul Godfrey légi marsall arra hívta fel a figyelmet, hogy a kínai vezetők és Vlagyimir Putyin orosz elnök titokban „milliárdokat” pumpáltak az űrutazásba, pontosabban egy olyan tervbe, melynek keretében halálos „kozmikus” fegyvereket építhetnek ki a Holdon bányászott ásványokból.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.