2010. 03. 06. - 06:00
Yakitori - a japán konyha remeke!
Kis bambusz nyársakra húzott szósszal bekent csirke, vagy egyéb falatok.
Kis bambusz nyársakra húzott szósszal bekent csirke, vagy egyéb falatok.
Hozzávalók:
4 egész csirkemellfilé
1 gyöngy- vagy póréhagyma
0.75 dl szójaszósz
0.75 dl mirin
20 dkg gomba
cukor 1 teáskanál
cayenne bors
A kockákra vágott húst összekeverjük a többi hozzávalóval, majd lecsepegtetjük. A húst és a páclét külön-külön félrerakjuk. Legalább 1 órára vízbe áztatjuk a bambusznád pálcákat, majd felszúrjuk rájuk a húskockákat. Mártsd a szószba, majd süsd meg, lehetőleg faszénen, esetleg sütőben roston, vagy grillen. Közben páclével kenegetjük. Mártogatós szósszal, gombával, csíkokra vágott kaliforniai paprikával tálaljuk.
Forrás: www.wordpress.com
Hozzávalók:
4 egész csirkemellfilé
1 gyöngy- vagy póréhagyma
0.75 dl szójaszósz
0.75 dl mirin
20 dkg gomba
cukor 1 teáskanál
cayenne bors
A kockákra vágott húst összekeverjük a többi hozzávalóval, majd lecsepegtetjük. A húst és a páclét külön-külön félrerakjuk. Legalább 1 órára vízbe áztatjuk a bambusznád pálcákat, majd felszúrjuk rájuk a húskockákat. Mártsd a szószba, majd süsd meg, lehetőleg faszénen, esetleg sütőben roston, vagy grillen. Közben páclével kenegetjük. Mártogatós szósszal, gombával, csíkokra vágott kaliforniai paprikával tálaljuk.
Forrás: www.wordpress.com
Memo