Napoletana Pizza - eredeti olasz recept!
Készítsük el a tésztát:
Hozzávalók:
• 500 gr liszt
• 40 g élesztő
• ml langyos víz
• sóval
• extra szűz olívaolaj 6 evőkanál
Elkészítés:
Tegyük a lisztet a munkafelületre. Központi szerepet az élesztő játssza, amit feloldunk egy kis meleg vízzel, adunk hozzá sót és olajat. Hozzákeverjük a lisztet, majd fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet. A szükséges víz mennyisége is változhat időről-időre. Keverjük a masszát erősen addig, amíg puha, de rugalmas állagú nem lesz. Szórjuk meg liszttel és hagyjuk meleg helyen, körülbelül 2 órán át, vagy legalábbis addig, amíg a tészta duplájára dagad. Majd, a tésztából négy golyót formázunk.
Hozzávalók:
• pizza tészta
• 400 g paradicsompüré
• 200 g mozzarella
• 100 g szardella olajban
• extra szűz olívaolaj
• oregano ízlés szerint
• paprika
Rendezzük el a paradicsomszósz a pizza felületén, adjuk hozzá egységesen mozzarellát és a szardella filét. Ízesítsük olívaolajjal, borssal és oregánóval. Helyezzük előmelegített sütőben 250 ° C-on mintegy 20 percig. Húzzuk ki a sütőből, amikor a megolvadt mozzarella és a pizza jól átsült.
Forrás: www.spizzalapizza.it
Memo