2024. 02. 22. - 09:25

Nyíregyházi diákok lettek dobogósok a robotika világversenyen

Nyíregyházi diákok lettek dobogósok a robotika világversenyen

Szép eredményt értek el az idei Tajvani Nemzetközi Tudományos Vásáron a Nyíregyházi Szakképzési Centrum tanulói. A megmérettetés robotikai világversenynek számít.

Kiemelkedő eredménnyel zárták a robotikai világversenyt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum diákjai. A 2024-es Tajvani Nemzetközi Tudományos Vásáron (TISF) dobogós helyezést ért el Prill Gábor és Zsigó Dalma Kamilla, a Bánki Robot Team két tagja – tudatta a szakmatszerzek.hu.
 
Prill Gábor – a Nyíregyházi SzX Bánki Donát Technikum tanulója - HandExo projektjével érdemelte ki az elismerést: második helyezett lett a Computer Science and Information Engineering kategóriában. A projekt egy személyre szabható exocsontváz, amely segítheti a fogyatékkal élők rehabilitációját.
 
Nyíregyházi diákok lettek dobogósok a robotika világversenyen
Nyíregyházi diákok lettek dobogósok a robotika világversenyen
 
Zsigó Dalma Kamilla, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium diákja ugyanebben a kategóriában nyerte el a harmadik helyezést, Wibrazz elnevezésű projektjével, amely a hallássérültek életét könnyítené meg, valamint a nekik rendezett sportesemények akadálymentesítésére szolgálna - írta a szakmatszerzek.hu.
 
Mindkét diák projektje a Kossuth Klub szervezésében tavaly megtartott OTTDK (Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó Kiállítás) versenyen szerezte meg a johot, hogy indulhasson a Tajvani Nemzetközi Tudományos Vásáron, ahol egyébként 27 ország fiataljai vettek részt - tudatta a szakmatszerzek.hu.
 
Fotó: Facebook.com/Nyíregyházi Szakképzési Centrum
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.