2024. 02. 08. - 09:30

Miskolcon rendeztek robotépítő- és programozó versenyt

Miskolcon rendeztek robotépítő- és programozó versenyt

A jövő technológiáinak alapjaival ismerkedhettek azok a diákok, akik részt vettek a miskolci robotépítő és programozó versenyen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei városban rendezték meg a FIRST LEGO League robotépítő és programozó megmérettetést február 3-án. A versenyt a Bosch támogatta, 11 csapatnak segített azzal, hogy átvállalta a nevezési díjukat, valamint robotokat és laptopokat biztosított a programozáshoz – tudatta az eszakhirnok.hu.
 
A vállalat célja támogatni a jövő technológiáinak fejlesztőit.
 
Miskolcon rendeztek robotépítő- és programozó versenyt
Miskolcon rendeztek robotépítő- és programozó versenyt
 
A versenyen 9-16 éves diákok vettek részt, s készítettek, programoztak különböző feladatok végrehajtására alkalmas robotokat, de kidolgoztak egy innovatív megoldást is egy rájuk is vonatkozó kihívásra – írta az eszakhirnok.hu.
 
Az észak-magyarországi regionális döntőn 16 iskolát 16 csapat képviselt, összesen 113 diák indult. Az országos döntőbe 4 miskolci iskola csapata került be.
 
Mint azt Fükő László, a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. gyárigazgatója elmondta: a FIRST LEGO League résztvevői nemcsak a robotok működésének és programozásának alapjait tanulhatják meg.  Egyéb készségekben, például az együttműködésben és a kommunikációban is sokat fejlődhetnek és játékos formában oldhatnak meg valós kihívásokat – írta meg az eszakhirnok.hu.
 
Fotó: Facebook.com/firstlegoleaguehu
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.