2023. 09. 12. - 09:20

Sonovein - Pozitív eredmények az innovatív visszér-kezelésben

Sonovein - Pozitív eredmények az innovatív visszér-kezelésben

A Theraclion kezelte először a visszér-problémával küzdő pácienseket egy új, innovatív módszerrel, a Sonovein-nel az Egyesült Államokban.

A visszér-kezelésnek is megvannak a maga vadonatúj megoldásai, melyeket immár a betegeken is kipróbálhatnak a szakemberek.
 
A Theraclion innovatív vállalat, amely méretezhető robotplatformot fejlesztett non-invazív echoterápiához. Első alkalommal 2022 júniusában kezelt visszértől szenvedő betegeket a Sonovein módszerrel az Egyesült Államokban.
 
A világ egyik első echoterápiás szakértője a varikózus vénák kezelésében így dr. Guillaume Stalnikiewicz, a franciaországi Lille-ben levő Wambrechies-ben gyakorló orvos, egyben a NordPhlebo elnöke lett. Ő mutatta be először a tudományos eredményeket.
 
Sonovein - Pozitív eredmények az innovatív visszér-kezelésben
Sonovein - Pozitív eredmények az innovatív visszér-kezelésben
 
A Sonovein módszerrel összesen 85 pácienst és 89 vénát kezeltek. A tanulási időszakot követően dr. Stalnikiewicz 95 százalékos lezárást ért el valamennyi véna esetében.
 
A kezelt páciensek életkora 33 és 88 év közötti volt, s mindannyian megfeleltek a Sonovein módszer elvárásainak.
 
A robotikai kezelés megegyezik az endovénás módszerekkel.
 
A módszer bemutatóján dr. Stalnikiewicz elégedettségét fejezte ki a magas intenzitású, fókuszált ultrahangos (HIFU) kezelési rendszerrel kapcsolatban.
 
„Különösen azért örülök, hogy bemutathatom az eredményeket, mert nagyon jók, s a módszerrel közel kerülünk a meglévő endovénás módszerekkel elért eredményekhez. A páciens és az orvos számára is jelentős előny, hogy az echoterápia non-invazív. Lehetővé tette számunkra, hogy olyan eseteket is kezeljünk, amelyeket hagyományos termikus módszerekkel lehetetlen” - fejtette ki a szakember.
 
Az eredmények bemutatásával megerősítették a legújabb Sonovein HD robotplatform hatékonyságát.
 
Fotó: theraclion.com
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.