2024. 05. 07. - 09:10

Da Vinci és fejlett konzolok - 5 dolog, ami alakíthatja a sebészeti robotikát

Da Vinci és fejlett konzolok - 5 dolog, ami alakíthatja a sebészeti robotikát

A sebészeti robotok egyre kisebbek, okosabbak és még az űrbe is eljutnak. 2024 izgalmas évnek ígérkezik ezen eszközök kapcsán. Mely fejlesztések alakíthatják át a sebészeti robotikát?

Számos fejlesztést követően a szakértők úgy vélik, 2024-re úgy emlékezhetünk majd, mint arra az évre, amikor a sebészeti robotikai szektor – s nemcsak egy vállalat – megvette lábát a földön és lassan felemelkedett, helyt állva az orvostechnikai eszközök iparában.
 
Öt oka is van annak, hogy a szakemberek így gondolják.
 
1.A da Vinci 5 FDA jóváhagyása
 
A következő generációs da Vinci 5 sebészeti robot jóváhagyása és lassú, de biztos megjelenése ismét megerősítette az Intuitive Surgical dominanciáját. Jó eséllyel az üzletet is megváltoztatta.
 
Joe Mullings, a The Mullings Group - a szektorban tevékenykedő keresőcég elnöke és vezérigazgatója – úgy véli, a nagy sebészeti robotegységeket építő versenytársaknak nehéz lesz lépést tartani a da Vinci 5 robot új funkcióival.
 
Nagyobb hatást érhet el azonban a kisebb karbonlábnyom és az új lízingmegállapodás, amely megnyithatja a kisebb egészségügyi intézmények piacát az Intuitive előtt.
 
Az Intuitive a robottal asszisztált sebészetet szolgáltatásként ajánlja.
 
Munkában a Versius robotrendszer
Munkában a Versius robotrendszer
 
2.Kisebb konzolok megjelenése
 
Az Intuitive lépése valószínűleg nem akadályozza azokat a vállalatokat, amelyek kisebb rendszereket építettek – és kapnak a működtetésükre hatósági engedélyt –, s ezek megnyitják a sebészeti robotrendszerek piacát.
 
A CMR Surgical felsővezetői csapatának már megvannak a Versiusszal kapcsolatos kereskedelmi tervei.
 
A moduláris és hordozható robot egyik műtőből a másikba mozgatható és hét szakterületen több mint 20 ezer műtét elvégzésére használták már.
 
Olyan rendszert hoztak létre, amely bármely műtőhöz illeszthető – hangsúlyozta Supratim Bose vezérigazgató, Mark Slack tiszti főorvos és Luke Hares technológiai igazgató.
 
A kórházak a rendszer élettartamára vonatkozó erőforrások és befektetések szempontjából egyre értékesebbnek találják a Versius-t – jegyezték meg.
 
A 2024-es esztendő elején a Virtual Incision a nemzeti hírekbe került, azzal, hogy elküldte MIRA mobil sebészeti robotrendszerének egy változatát a Nemzetközi Űrállomásra.
 
A hírt övező nyilvánosság a vállalat valódi céljára irányította a figyelmet – arra, hogy minden műtőt sebészeti robotkészletté alakítson.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.