2023. 05. 09. - 12:02

YouTube karrier - így segíthet egy digitális tábor a gyermekednek

YouTube karrier - így segíthet egy digitális tábor a gyermekednek

Manapság, ha bármelyik gyermeket megkérdezzük, kik a kedvenc online vloggerei YouTube-on, egyből három nevet rávág. A videók olyan nagy teret hódítottak maguknak az utóbbi időben, hogy csak ennek egész applikációkat és programokat szenteltek a fejlesztők. A YouTube karrier az egyik leginkább vonzó lehetőség a fiatalok számára. Egy digitális tábor alatt gyermeked megismerkedhet ennek a szakmának az alapjaival, megtanulhat videózni, vágni és scriptet írni, miközben hasonló érdeklődésű fiatalokkal veszi körbe magát.

YouTube, mint karrier

A YouTube-nak 2,68 billió felhasználója van jelenleg, amelyek közül 52 millióan vezetik a saját csatornájukat. Ez a szám 36 százalékkal növekedett 2021 óta. Nézzük meg, hogy ezen felül még miért éri meg tartalomgyártásba kezdeni!

Kreatív szabadság

Mára a tartalmak széles skálája érhető el szinte minden témában. Vlogok, főzőcsatornák, motivációs videók, hírek, viccek, történelmi műsorok, tutorialok, játékok és még kismillió téma, amely bármelyik korosztály figyelmét lekötheti. A gyermeked megtalálhatja a saját érdeklődési körét és a tartalmak fogyasztása mellett elkezdhet aktívan a készítésükkel foglalkozni.

Bevétel

A Youtube egyszerű elven működik: minél több megtekintésed van és minél többen követnek, annál jobban keresel. Nem hiába hallhatunk tini milliárdosokról, akik egy virálissá vált videójuk miatt felkapottak lettek. Egy Youtuber, akinek 1 millió követője van, akár 20 millió forintot is kereshet évente, de nem lehet ezt az összeget általánosítani és pontosan belőni. Minden országban eltérő a díjazás és a szponzorációkkal is számolni kell.

Hasznos készségek elsajátítása

Persze sok felhasználónak a Youtube karrier elindítása csak a kezdet. A YouTuber digitális táboron elsajátított készségek sokrétűek, hiszen beszédtechnikát, videóvágást, script írást és marketinget is tanulhatnak a gyermekek. Ezek olyan készségek, amikre a későbbiekben mind az akadémiai életükben, mind pedig a munkájuk során szükségük lehet.

 

Sok felhasználónak a Youtube karrier elindítása csak a kezdet

 

Kapcsolati háló kiépítése

A digitális tábor alatt értékes kapcsolatokat építhet a gyermeked mind a társaival, mind pedig az oktatókkal. A saját csatornájuk elkészítése azonban rengeteg hasonló érdeklődésű embert és akár még jó ajánlatokat is bevonzhat.

Így segíthet egy YouTube alkotótábor

Egy Youtube digitális táborban a gyermeked megtanul videót készíteni, vágni, szerkeszteni és a személyes márkáját felépíteni. A tábor alatt lehetősége van más alkotókkal is együttműködni, kapcsolatokat építeni és tanulni tőlük. 

Ezért válaszd a Logiscool táborát

A Logiscoolnál a gyermeked profiktól tanulhatja meg az online tartalomgyártás alapjait és életre szóló barátságokra tehet szert. A digitális táborok jó hangulatúak és ösztönzik a gyerekeket arra, hogy a képernyő másik oldalára kerüljenek és hasznosan töltsék a szabadidejüket.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.