2023. 04. 14. - 11:00

Kiválasztották az ország cukormentes tortáit

Kiválasztották az ország cukormentes tortáit

Hobbicukrászoknak rendeztek versenyt a közelmúltban hazánkban: a Magyarország Cukormentes Tortája címet egy almás gesztenyerózsa kreáció nyerte el.

Megvannak hazánk legjobb cukormentes tortái: a Magyarország Cukormentes Tortája megmérettetést hobbicukrászoknak rendezték. 
 
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közleménye szerint a nyertes édességben nincs fehér liszt és hozzáadott cukor, szénhidrát- és kalóriaértékei meglehetősen alacsonyak, így cukorbetegek is fogyaszthatják – tudatta a turizmusonline.
 
A döntőbe 10 torta került be, ezek közül választotta ki a zsűri a legjobbat. A verseny döntősei alkotásaikat Budapesten, a Magyar Cukrász Ipartestület székházában vonultatták fel.
 
A második helyzett cukormentes torta, az Erdei séta
A második helyzett cukormentes torta, az Erdei séta
 
A zsűri – melyet Nándori László cukrászmester vezetett - a döntésnél nemcsak a harmonikus ízvilágra fektetett hangsúlyt, hanem a torta kivitelezésére is, s természetesen fontos volt az édességek szénhidrátértéke és energiatartalma – írta meg a turizmusonline.hu.
 
A legjobb tortának Raffer Gabriella Almás gesztenyerózsáját választották. Második lett Gillichné Makáry Petra az Erdei séta elnevezésű tortával, harmadik helyen pedig Éber Zsuzsanna Sárgabarack java tortája végzett.
 
A harmadik helyezett cukormentes torta, a Sárgabarack java
A harmadik helyezett cukormentes torta, a Sárgabarack java
 
Idén a legnépszerűbb alapanyagok közé tartozott a narancs, a mandula, a kókusz, a dió, a gesztenye, a túró és a bogyós gyümölcsök, de egyes tortakészítők egészen különleges dolgokat is használtak, így például édesgyökeret, kecskesajtot vagy cukkinit.
 
Az ajánlott alapanyagok listáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa hagyta jóvá – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Fotó: egycseppfigyelem.hu
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.