2023. 08. 11. - 07:44

Hogyan lesz sikeres az álláskeresés Budapesten?

Hogyan lesz sikeres az álláskeresés Budapesten?

Az álláskeresés sosem egyszerű, ezért sokan inkább egy rosszul fizető, nem megfelelő állásban ragadnak, mert úgy gondolják, úgysem találnak maguknak jobbat. Ha pedig elveszítettük jelenlegi munkahelyünket, már előre aggódunk, milyen nehéz lesz újat találni. Pedig a helyzet az, hogy rengeteg lehetőség kínálkozik, csak a megfelelő helyen kell keresnünk. Persze ahhoz, hogy valóban sikeres legyen az álláskeresés jóval több kell annál, minthogy elolvassuk az álláshirdetéseket és egyikre-másikra jelentkezzünk is. 

Azt szokták mondani, hogy az álláskeresés is egy készség, amit tanulni lehet. A következőkben tippeket adunk ahhoz, hogy új munkahelyünk megtalálásában valóban sikeresek lehessünk. 


Így találhatjuk meg a számunkra megfelelő állást Budapesten 


Ha elégedetlenek vagyunk jelenlegi munkakörülményeinkkel, illetve ha már úgy érezzük, kifelé áll a szekerünk, akkor érdemes a lehető leghamarabb nekikezdeni az álláskeresésnek, nem megvárni, amíg már valóban szükség lesz erre. Sokkal nyugodtabban vághatunk bele az álláskeresésbe, ha egy fix állásból tesszük mindezt. 


Ne szégyelljük, hogy állást keresünk, ugyanis az ismerőseink is segíthetnek abban, hogy hamarabb úgy munkát találhassunk.

Azzal sem árt tisztába lenni, hogy az álláskeresés nem csupán abból áll, hogy egy sablon önéletrajzot elküldünk minden szimpatikus álláshirdetés elérhetőségére. Az állások felkutatása időigényes lehet, ahogyan az adott állásra optimalizált önéletrajz megírása is, de megéri az erőfeszítést.

Az is gyakori hiba, hogy egy-két pályázat kiküldése után várjuk a visszajelzést és nem pályázunk már máshova. Csak akkor szabad leállni a kereséssel és a pályázatok kiküldésével, ha már aláírt szerződésünk van. 

Természetesen az is fontos, hogy milyen csatornákon keresünk állást. Ma már nem csupán annyit kell tennünk, hogy bemegyünk a legközelebbi munkaügyi központba, bejelentkezünk és várjuk, hogy majd értesítenek minket.

Számos online álláshirdetéseket gyűjtő portál van, mint a például a budapestallas.hu. Érdemes ezeket a lehetőségeket is kihasználni, hogy minél több álláshirdetésre tudjunk jelentkezni. https://budapestallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/allaslehetosegek-munkahelyek-budapest 


Az interjún is sikeresnek kell lenni, hogy megkapjuk álmaink állását


Természetesen a keresésnél még nem áll meg a feladatunk, az interjún is a legjobbat kell nyújtanunk. Mindenképp célszerű előre felkészülni, nemcsak az adott pozícióval kapcsolatban, hanem magával a céggel kapcsolatban is. Vannak, akik szakmai segítséget kérnek egy-egy állásinterjú előtt, hogy valóban a legjobbat nyújthassák, hiszen manapság már erre is van lehetőség. 


Az interjún az első benyomás is fontos, így mindenképp megfelelő ruházatban, a szakmai eredményeinkkel, bizonyítványainkkal, esetleg azok másolatával felszerelkezve érkezzünk.

Vannak általános kérdések, melyek minden állásinterjún elhangzanak, ezekre nem árt előre felkészülni, hogy az interjún már egy kész válasz legyen a tarsolyunkban, ne ott kelljen gondolkodunk. Az erősségeinket mindenképp érdemes hangsúlyozni, de nem szabad túlzásba esni vagy trükközni és olyannak beállítani magunkat, amilyenek nem vagyunk - vagy olyan tudásról meggyőzni egy HR-est, amelynek valójában nem vagyunk a birtokában.

 

J.M

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.