Zöldségek ízletesen
Mindannyian tudjuk, mennyire egészségesek a zöldségek, rendszeres fogyasztásukkal azonban akadályokba ütközhetük. Lehet, hogy nem elég ízletesek vagy éppen az adott zöldség íze nem nyerte el tetszésünket teljes mértékben. Erre való a következő trükk, mely bármely zöldséget ízletes köretté varázsol.
Hozzávalók:
- 1,5 kg zöldség
- 3 dl joghurt
- 1 tojás
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítés:
A zöldség lehet akár karfiol, brokkoli, cukkini, zöldbab, padlizsán stb. Előtte felszeleteljük és kissé megpároljuk - hogy még roppanós legyen - majd egy kivajazott jénaiba beletesszük. A joghurtot egy kis sóval, az összetört fokhagymával és a tojással elkeverjük. Ha szeretnénk már ebbe is tehetünk egy kis reszelt sajtot. Ezzel az öntettel nyakon öntjük a zöldségeket és a tetejét megszórjuk sajttal. Fedő nélkül süssük 200-220 fokon 20-25 percig, amíg a teteje meg nem pirul. Tálalhatjuk köretként húsok mellé vagy extra rizzsel felturbózva vegetáriánus menünek is megfelelő lehet.
(SJ)