2021. 01. 25. - 11:15

Uborkasaláta – kicsit másképp

Uborkasaláta – kicsit másképp

Az egyszerű ecetes vagy ecet nélküli uborkasalátát is felturbózhatjuk – magvakkal, rizsecettel és egyéb zöldségek hozzáadásával. Lássuk, hogyan készül!

Aki szívesen fogyasztja az uborkát, de már kissé unja a saláta összetételét, íme egy ötlet, hogyan lehetne változtatni rajta!
 
Igen kellemes plusz ízt biztosíthatunk az uborkasalátának azzal, ha az alábbi módon készítjük el.
 
Hagymával, rizsecettel és szezámmaggal megbolondíthatjuk az uborkasalátát
Hagymával, rizsecettel és szezámmaggal megbolondíthatjuk az uborkasalátát
 
Hozzávalók: 2 közepes kígyóuborka; 1 evőkanálnyi vöröshagyma felkockázva; fél teáskanál kóser só; 1 teáskanál cukor; 1 teáskanál szójaszósz; 1 teáskanál rizsecet; fél teáskanál szezámolaj; 1 evőkanál pirított szezámmag; piros paprika pehely az íz kedvéért.
 
Elkészítés
 
Vágjuk az uborkát kis kockákra és tegyük egy nagyobb tálba.
 
Adjuk hozzá a vöröshagymát, a sót, cukrot és keverjük össze az egészet.
 
Egy kisebb tálban vegyítsük össze a szójaszószt, a rizsecetet és a szezámolajat.
 
Öntsük az öntetet az uborkára és forgassuk össze, hogy kellően összeálljon.
 
Pirított szezámmaggal és pirospaprika pehellyel díszítsük!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.