Tésztaimádók ebédje: Cheddar sajtos-vajas makaróni
Egy könnyen elkészíthető, ínycsiklandó tésztafélére vágyunk ebédre? Ha sajt és tejtermék-imádók vagyunk, megtaláltuk a legmegfelelőbb ebédnek valót!
A tésztát sokan szeretik – tény, hogy az egyik legváltozatosabban elkészíthető eledel, mindenki azzal ízesíti, amivel legszívesebben fogyasztja. Ha azonban leginkább a sajtosat kedveljük, abból is többféle változat létezik. Lássuk a vajjal és sűrített tejjel készülő verziót! Igazán ínycsiklandó!
Az alábbi tésztafajtát érdemes slow cooker elektromos edényben készíteni.
Sajtos-vajas makaróni - az igazi sajtimádóknak
Mi kell hozzá?
453 gramm makaróni (könyök alakú); 2 csésze teljes tej; 1 doboz sűrített tej; ½ teáskanál só (ha sósabban szeretjük, lehet benne több is), 1 evőkanál vaj; 3 csésze reszelt Cheddar sajt.
Hogyan készítsük el?
Tegyük edénybe a tejet, sűrített tejet, makarónit, sót, vajat és sajtot. Keverjük jól össze. Alacsony lángon kezdjük el főzni, nagyjából 1 és fél órát. A tésztát al dente keménységűre kell főzni. Kevergessük 30 percig a mixet, majd a tésztát ellenőrizzük 1 és negyed óra után.
A slow cooker főző edényből sokféle változatot találunk, ezért a főzési idő is más és más lehet. Hogy mennyi ideig készítsük a makarónit, azt célszerű ehhez igazítani.
A legalacsonyabb hőfokon készítve, fél óra után jól megkeverve a tésztát egy igazán krémes, sajtban gazdag meleg ételt kapunk. Az egyik nagy kedvencünk lehet!
B.A.