2020. 09. 07. - 12:16
Tavaszi tészta – ízletes brokkolis-spárgás egytálétel

Zöldségekkel és vitaminokkal teli, finom egytálétel a Primavera – azaz tavaszi – tészta, amelyet könnyű elkészíteni és összetevőit sem nehéz beszerezni.
Ha egy igazán ízletes, zöldségekkel és tésztával készült ebédre vagy vacsorára vágyunk, válasszuk a tavaszias tésztát, amelynek hozzávalóit könnyű beszerezni és a megfőzése sem okozhat különösebb gondot.
Lássuk, hogyan áll össze!
Hozzávalók: 960 ml leves alaplé (választott levessel), 285 gramm nyers hosszú, lapos tészta(linguin); 285 gramm brokkoli; 455 gramm spárga, 2 cm-es darabokra vágva; 1 kis hagyma, szeletelve; 4 gerezd fokhagyma, szeletelve; fél teáskanál pirospaprika-pehely; só és bors; 1 teáskanál olíva olaj; 110 gramm gomba, szeletelve; 60 ml tejszín; 55 gramm reszelt sajt; 3 evőkanálnyi friss petrezselyem.

Ínycsiklandó és egészséges a tavaszias tészta
Elkészítés
Keverjük össze egy nagyobb méretű serpenyőben magas hőfokon a levest, a tésztát, a brokkolit, a spárgát, a hagymát, a fokhagymát, a pirospaprikás pelyhet, a sót, a borsot és az olívaolajat. Keverjünk meg.
Adjuk hozzá a gombát és forraljuk fel az egészet.
Ha már felforrt, csökkentsük közepesre a hőt, s főzzük a tésztát 10 percig, folyamatosan forgatva egy fogóval.
Majd adjuk hozzá az ételhez a tejszínt, a sajtot és a petrezselymet, s további 3 percig forgassuk. Ha a folyadék nem szívódott fel teljesen, hagyjuk a tésztát állni a melegen plusz pár percig.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.