2021. 06. 07. - 11:05

Tartalmas reggeli: zabpehely mogyoróvajjal

Tartalmas reggeli: zabpehely mogyoróvajjal

Ha kevés időnk van is reggel enni, kitűnő választás a zabpehely mogyoróvajjal. Adjunk hozzá egy kis banánt, s máris kész a fenséges reggeli!

Tartalmas, finom, gyorsan bedobható reggeli a zabpehely mogyoróvajjal. Érdemes beszerezni a hozzávalókat, kitűnő és egyszerű ennivalót készíthetünk belőle. Zabpehely mogyoróvajjal
 
Hozzávalók egy adaghoz: 75 gramm zab; 360 ml (1 és fél csésze) mandulatej; egy csipet só; 1 evőkanál mogyoróvaj; 1 felaprított banán; egy kis fahéj.
 
Elkészítés
 
Forraljuk fel a tejet egy kis edényben. Keverjük bele a zabot és csökkentsük a hőt, hogy lassan főljön. Főzzük fedő nélkül, míg a folyadék beszívódik, kb. 5 percig. Adjuk hozzá a csipetnyi sót.
 
Tegyük a zabételt egy tálba és keverjük bele a mogyoróvajat, majd adjunk hozzá banánt és fahéjat.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
Fotó: tasty.co
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.