Szuper délután baconos palacsintával!
Ha szeretjük a palacsintát, lepjük meg magunkat egy igazi különlegességgel! Nem kerül sokkal többe, mint a szokásos, elkészíteni is egyszerű - mégis feldobja a napunkat!
A palacsintaimádók bizonyára számtalan verziót ismernek már, szoktak is kísérletezni a tésztával és a töltelékkel. Kinek az édes, kinek a sós változatok a kedvencei, vagy mindkettőt egyformán kedvelik.
Hangulatfüggő is, hogy mikor milyenre vágyunk! Próbáltuk-e már a baconos palacsintát? Ha még nem, örvendeztessük meg magunkat, családunkat, barátainkat ezzel a finomsággal!
A baconos palacsinta tésztáját célszerű majonézes palackba tölteni
Mire lesz szükségünk?
Bacon szalonna; palacsinta tészta, ízlés szerint elkészítve; egy műanyag palack, például amit majonézhez vagy ketchuphoz használunk; juharszirup.
Hogyan készül?
Keverjük ki a kedvenc palancsinta tésztánkat. Süssük ki a bacon szeleteket, ahogy szeretjük. Vegyük kézbe a műanyag palackot, és vágjuk félbe, majd a megmaradt felébe töltsünk egy kis palacsintatésztát. A lényeg, hogy ügyesen a serpenyőbe tudjuk majd nyomni vele a baconos palacsinta alapanyagát.
Vegyünk elő serpenyőt, öntsünk bele egy kis olajat és nyomjunk bele több tésztalakzatot, majd tegyük a tetejére a bacon szeletet. Ha rajta van, a tetejére is nyomjunk egy kis tésztát. A palacsintadarabok akkor készek, ha a szélek barnulni kezdenek. Ha egyik oldala megvan, a másikat is süssük ki.
A palacsinták megfordításánál nem árt az óvatosság, hogy szépek maradjanak
A sütés addig tart, ameddig még kitart a tésztánk. Legjobb, ha máris egy szép tányérra szedjük ki őket az olajból. Még melegen kínáljuk. Különlegesebb ízt érünk el, ha juharszirupba mártjuk. Mivel a formája alkalmas rá, tökéletesen bele lehet mártogatni, ha a vendégváró asztalra készítünk egy tálba szirupot.
Gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt nagy kedvence lehet! Jó étvágyat hozzá!
B.A.