2020. 11. 30. - 11:30
Sült sárgarépa paprikával és gyógynövénnyel
Újszerű és érdekes köretet alkothatunk sárgarépával – egyszerűen és gyorsan elkészül, s mindössze néhány összetevő szükségeltetik hozzá.
Ha unjuk már a burgonyát, rizst vagy egyszerű zöldségköreteket, próbáljuk ki a sárgarépát fűszerekkel kisütve!
Különleges és ízletes társa lesz a különféle húsoknak, de önmagában is finom.
Lássuk, hogyan készül!
Hozzávalók: 4 sárgarépa; 2 evőkanál olaj; negyed csésze (10 gramm) frissen vágott petrezselyem; 2 teáskanál paprika; 1 teáskanál só; 1 teáskanál bors.
Ízletes és különleges a fűszeres sárgarépa-köret
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Akár meghámozatlanul is felvághatjuk a sárgarépát – szeleteljük átlósan, kb. 1,5 centiméter vastagságúra. Tegyük a répákat egy sütőtepsibe, s locsoljuk meg az olajjal, szórjunk rá paprikát, petrezselymet, sót és borsot. Rázzuk kissé össze, hogy minden szeletet jól bevonjanak.
Süssük az egészet 20-25 percig, míg a répák megpuhulnak. Hagyjuk 5 percet állni a répaköretet, miután kivettük a sütőből és kínálhatjuk!
L.A.