2020. 05. 25. - 11:15
Sült garnélarák zöldségekkel és szójaszósszal

Az ázsiai ízek kedvelői gyorsan összedobhatják ezt az ízletes fogást, melynek alapanyaga a garnélarák, zöldbab, paprika, brokkoli és a sárgarépa. A szójaszósz tökéletesen kiegészíti őket.
Szeretjük az ázsiai ízeket? A szójaszószos mártás kiváló ízt ad az egyébként is harmonikus összeállításoknak. Lássuk, hogyan készül a garnélarákos-zöldbabos sült szójaszósszal!
Hozzávalók: 455 gramm garnélarák; hámozva és szétválasztva; 1 teáskanál só; 1 teáskanál bors; 1 csésze (150 gramm) aprított brokkoli; 1 csésze (360 gramm) zöldbab; 1 csésze (120 gramm) sárgarépa feldarabolva.
Szósz: fél csészényi (120 ml) szójaszósz; negyed csészényi (85 gramm) méz; 2 fokhagymagerezd; 1 teáskanál gyömbér; 1 evőkanál szezámmag.

Finom és könnyen elkészíthető ez az ázsiai étel
Elkészítés
Minden szósz-sszetevőt keverjünk össze egy kisebb tálban.
Melegítsünk olajat serpenyőben, s süssük meg rajta a garnélarákot. Öntsük a szószt a serpenyőbe, hogy befedje a rákokat. Ha a szósz már buborékol, adjuk hozzá a zöldségeket és ismét keverjük meg az ételt, hogy a szósz mindent átjárjon.
Főzzük az egészet, amíg a hús teljesen átfő és a zöldségek kellően megpuhulnak.
Rizzsel, rizstésztával vagy magában is kínálható!
L.A.