2021. 12. 27. - 10:55
Sült csirke mézzel, kicsit másképp
A csirkecombok számos módon elkészíthetők, különleges pácolással és sütéssel azonban újabb ízeket próbálhatunk ki.
A sült csirke sokak nagy kedvence – érdemes azonban többféle módon készíteni, hogy soha ne unjuk meg az ízét!
Íme egy különleges bundában készült, mézes változat. Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók: 480 ml író; 3 teáskanál kóser só, elosztva; 2 teáskanál frissen őrölt bors, elosztva; 455 gramm csirkecomb; 125 gramm mindenre jó liszt; 1 teáskanál paprika; 1 teáskanál hagymapor; 1 teáskanál fokhagymapor; 2 nagyobb tojás; olaj a sütéshez; melegített méz a kínáláshoz.
Ízletes csirkecombokat készíthetünk írós pácolással és mézzel kínálva
Elkészítés
Keverjük össze egy nagy tálban az írót, a 2 teáskanál sót és 1 teáskanál borsot. Adjuk hozzá a csirkecombokat, fordítsuk meg a bevonatban, majd fedjük le a tálat műanyag fóliával. Pácoljuk a hűtőszekrényben őket legalább 1 óráig (legfeljebb 24 óráig).
Keverjük össze egy sekély tálban a lisztet, a maradék teáskanál sót, a maradék teáskanál borsot, a paprikát, a hagymaport és a fokhagymaport. Egy külön tálban verjük fel a tojásokat.
Vegyük ki a pácból a csirkecombokat és kenjük be a lisztes keverékkel, lerázva a felesleget.
A csirkét mártsuk a tojásba, majd vissza a lisztbe. Ismételjük meg a műveletet az összessel.
Ezt követően a csirkecombokat süssük ki olajban vagy 200 fokra felmelegített levegős sütőben. Utóbbi esetben a sütőkosarat fújjuk be olajspray-el.
L.A.