2014. 05. 31. - 09:00

Sajttal és sonkával töltött csirkemell

Sajttal és sonkával töltött csirkemell

Ha unjuk a hagyományos csirkemellett és valami különlegesre vágyunk, kapjunk elő mellé egy kis sajtot és sonkát és már kezdhetjük is a főzőcskézést.

Videó recept (videó forrása: www.youtube.com)

 

 

Hozzávalók:

 

- 1 kg csirkemell

- 4 tojás

- 200g liszt

-zsemlemorzsa

- 200g sonka

- 200g sajt

- olaj a sütéshez



Elkészítés:

A csirkemellfilét megmossuk, megtisztítjuk, széleit bevagdossuk és megsózzuk. Két-két szelet sonkát és sajtot rétegezünk a húsra, feltekerjük és hústűvel rögzítjük. A panír előkészítéséhez a tojásokat egy kis sóval felverjük és külön tálakba lisztet és zsemlemorzsát teszünk. Majd a húsokat egyenként beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és végül a zsemlemorzsába. A húsokat bő olajban közepes lángon aranybarnára sütjük. Sütés közben a húst forgatni kell, hogy a belseje is kellőképpen átsüljön. Köretként petrezselymes krumplival és savanyúsággal tálalhatjuk.


(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.