Sajttal és sonkával töltött csirkemell
Ha unjuk a hagyományos csirkemellett és valami különlegesre vágyunk, kapjunk elő mellé egy kis sajtot és sonkát és már kezdhetjük is a főzőcskézést.
Videó recept (videó forrása: www.youtube.com)
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 4 tojás
- 200g liszt
-zsemlemorzsa
- 200g sonka
- 200g sajt
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellfilét megmossuk, megtisztítjuk, széleit bevagdossuk és megsózzuk. Két-két szelet sonkát és sajtot rétegezünk a húsra, feltekerjük és hústűvel rögzítjük. A panír előkészítéséhez a tojásokat egy kis sóval felverjük és külön tálakba lisztet és zsemlemorzsát teszünk. Majd a húsokat egyenként beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és végül a zsemlemorzsába. A húsokat bő olajban közepes lángon aranybarnára sütjük. Sütés közben a húst forgatni kell, hogy a belseje is kellőképpen átsüljön. Köretként petrezselymes krumplival és savanyúsággal tálalhatjuk.
(SJ)