2021. 10. 04. - 11:10

Reggeli rántotta tofuból

Reggeli rántotta tofuból

A húsmentes étkezés híveinek tökéletes választás lehet reggelire a tofuval készült rántotta. Más, mint a szokványos tojásos, de éppen ettől izgalmas!

Bizonyára készítettünk már rántottát kolbásszal, sonkával. Ha a húst és a tojást ezúttal kihagynánk, helyettesítsük őket tofuval. A fűszerezéssel különösen jó összeállítást készíthetünk!
 
Hozzávalók: 455 gramm tofu; 1 paprika; fél hagyma; 2 teáskanál olaj; fél teáskanál só; fél teáskanál őrölt bors; fél teáskanál hagymapor; fél teáskanál fokhagymagranulátum; negyed teáskanál kurkuma; 1 evőkanál citromlé.
 
Tofuból, zöldségekkel és fűszerekkel készül a rántotta
Tofuból, zöldségekkel és fűszerekkel készül a rántotta
 
Elkészítés
 
Öblítsük le a tofut, csomagoljuk papírtörlőbe és tegyük egy tányérra. Tegyünk egy másikat a tofu tetejére, majd mikrohullámú sütőben süssük 3-5 percig. Csomagoljuk ki a tofut és vágjuk kockákra. Törjük össze villával.
 
Vágjuk le egy paprika tetejét és távolítsuk el a magokat, majd szeleteljük fel vékonyan.
Kockázzuk fel a hagymát.
 
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymákat és a paprikákat, s süssük, amíg lággyá nem válnak. Tegyük a serpenyőbe a tofut és süssük közepes hőfokon, míg a víz többsége el nem párolog.
 
Ezt követően sózzuk, borsozzuk az egészet, szórjuk meg a hagymaporokkal, majd adjuk hozzá a kurkumát is és keverjük jól össze.
 
A citromlét öntsük a tofuhoz és szintén keverjük át alaposan az ételt.
 
Ha kész, vegyük le a tűzről és már kínálható is.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.