2021. 10. 04. - 11:10
Reggeli rántotta tofuból
A húsmentes étkezés híveinek tökéletes választás lehet reggelire a tofuval készült rántotta. Más, mint a szokványos tojásos, de éppen ettől izgalmas!
Bizonyára készítettünk már rántottát kolbásszal, sonkával. Ha a húst és a tojást ezúttal kihagynánk, helyettesítsük őket tofuval. A fűszerezéssel különösen jó összeállítást készíthetünk!
Hozzávalók: 455 gramm tofu; 1 paprika; fél hagyma; 2 teáskanál olaj; fél teáskanál só; fél teáskanál őrölt bors; fél teáskanál hagymapor; fél teáskanál fokhagymagranulátum; negyed teáskanál kurkuma; 1 evőkanál citromlé.
Tofuból, zöldségekkel és fűszerekkel készül a rántotta
Elkészítés
Öblítsük le a tofut, csomagoljuk papírtörlőbe és tegyük egy tányérra. Tegyünk egy másikat a tofu tetejére, majd mikrohullámú sütőben süssük 3-5 percig. Csomagoljuk ki a tofut és vágjuk kockákra. Törjük össze villával.
Vágjuk le egy paprika tetejét és távolítsuk el a magokat, majd szeleteljük fel vékonyan.
Kockázzuk fel a hagymát.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymákat és a paprikákat, s süssük, amíg lággyá nem válnak. Tegyük a serpenyőbe a tofut és süssük közepes hőfokon, míg a víz többsége el nem párolog.
Ezt követően sózzuk, borsozzuk az egészet, szórjuk meg a hagymaporokkal, majd adjuk hozzá a kurkumát is és keverjük jól össze.
A citromlét öntsük a tofuhoz és szintén keverjük át alaposan az ételt.
Ha kész, vegyük le a tűzről és már kínálható is.
L.A.