Piskóta alaprecept
Rengeteg sütemény alapanyaga a piskóta, így e recept tulajdonában desszertjeinket számtalan módon variálhatjuk ízlésünknek és fantáziánknak megfelelően.
Piskóta készítése (videó forrása: www.youtube.com)
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A piskóta a torták legfőbb összetevője is
Elkészítés:
A tojások sárgáját s cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. A tojásfehérjékből egy külön tálvban kemény habot készítünk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és lassan adagolva belekeverjük a felvert tojássárgájába. Ha kellő képpen összeállt a massza, óvatosan hozzáadjuk részletekben a tojáshabot, figyelve arra, hogy ne törjük össze. Az elkészült masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 fokon kb 25-30 percig sütjük. Fontos, hogy sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a piskóta. Mielőtt a formából kiszedjük és a sütőpapírt eltávolítjuk róla, várjuk meg míg kihűl a sütőben.
(SJ)