2014. 04. 18. - 09:00

Piskóta alaprecept

Piskóta alaprecept

Rengeteg sütemény alapanyaga a piskóta, így e recept tulajdonában desszertjeinket számtalan módon variálhatjuk ízlésünknek és fantáziánknak megfelelően.

Piskóta készítése (videó forrása: www.youtube.com)

 

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

 

A piskóta a torták legfőbb összetevője is

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját s cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. A tojásfehérjékből egy külön tálvban kemény habot készítünk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és lassan adagolva belekeverjük a felvert tojássárgájába. Ha kellő képpen összeállt a massza, óvatosan hozzáadjuk részletekben a tojáshabot, figyelve arra, hogy ne törjük össze. Az elkészült masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 fokon kb 25-30 percig sütjük. Fontos, hogy sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a piskóta. Mielőtt a formából kiszedjük és a sütőpapírt eltávolítjuk róla, várjuk meg míg kihűl a sütőben.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.