2014. 09. 20. - 12:03

Őszi almás répatorta

Őszi almás répatorta

Az ősz beköszöntével a konyhába is megérkeznek az őszi ízek.

Hozzávalók:

- 500g répa

- 400g alma

- 150g zabpehely

- 4 tojás

- fahéj

- 3 ek natúr joghurt

- 2 marék mazsola

- 2 marék dió

- 1 csomag sütőpor

- édesítő ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

Az almát és a répát megpucoljuk és lereszeljük. A répát kisebb lyukú reszelőn célszerű reszelni, hogy ne legyen túl intenzív az íze és könnyen megpuhuljon. Ezek után befahéjazzuk ízlés szerint és összekeverjük. Egy külön tálban a zabpelyhet, a mazsolát, egy marék diót és  sütőport elkeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül pedig a joghurtot és addig keverjük amíg egy egynemű masszát nem kapunk. Ki mivel szeretné édesíteni, cukorral, barna cukorral, édesítővel stb., azt ebben a fázisban kell bele tenni. Nincs hozzá irányadó mennyiség, kóstolgassuk a masszát. Ezek után pedig összekeverjük a két külön tál tartalmát, tepsibe vagy szilikonos sütőformába öntjük és a tetejét megszórjuk a maradék maréknyi dióval. Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük.

 

(SJ)

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.