Őszi almás répatorta
Az ősz beköszöntével a konyhába is megérkeznek az őszi ízek.
Hozzávalók:
- 500g répa
- 400g alma
- 150g zabpehely
- 4 tojás
- fahéj
- 3 ek natúr joghurt
- 2 marék mazsola
- 2 marék dió
- 1 csomag sütőpor
- édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
Az almát és a répát megpucoljuk és lereszeljük. A répát kisebb lyukú reszelőn célszerű reszelni, hogy ne legyen túl intenzív az íze és könnyen megpuhuljon. Ezek után befahéjazzuk ízlés szerint és összekeverjük. Egy külön tálban a zabpelyhet, a mazsolát, egy marék diót és sütőport elkeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül pedig a joghurtot és addig keverjük amíg egy egynemű masszát nem kapunk. Ki mivel szeretné édesíteni, cukorral, barna cukorral, édesítővel stb., azt ebben a fázisban kell bele tenni. Nincs hozzá irányadó mennyiség, kóstolgassuk a masszát. Ezek után pedig összekeverjük a két külön tál tartalmát, tepsibe vagy szilikonos sütőformába öntjük és a tetejét megszórjuk a maradék maréknyi dióval. Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük.
(SJ)