2016. 07. 18. - 16:30

Nyugat-afrikai csirke földimogyoróval

Nyugat-afrikai csirke földimogyoróval

A csirkecombokat számos módon elkészíthetjük, csak egy jó recept kell hozzá! Valószínűleg sosem próbáltuk még a földimogyorós változatot, afrikai módra!

Aki szokott sütni-főzni, alighanem ismer néhány csirkés receptet. Újakat kipróbálni sem rest azonban, ha ráakad egy jól hangzóra. Lássunk egy igazán egyedi kombinációt, amitől mennyei ízt kap a csirkecomb!

Nyugat-afrikai csirke, földimogyoróval

Előkészítési idő: 20 perc, teljes ideje: 1 és fél-2 óra

Nyugat-afrikai csirke elkészítése

Már rotyog az edényben a nyugat-afrikai csirke

Hozzávalók:

Kb. 1 kg 360 gramm csirkecomb, 1 és fél evőkanál növényi olaj, 1 nagy hagyma felvágva, 1 darab gyömbér meghámozva és ledarálva, kb. 900 gramm jamgyökér meghámozva, kockára vágva, 1 konzervdoboznyi sült paradicsom, 1 liter csirkehúsleves, 1 csésze mogyoróvaj, 1 csésze pörkölt földimogyoró, 1 és ¼ teáskanál cayenne bors, só és bors ízesítésnek, ½ csésze apróra vágott koriander.

Elkészítése:

Szórjuk meg a csirkét sóval és hagyjuk állni pár percig, mielőtt szárazra töröljük. Melegítsük fel egy közepes edényben/serpenyőben a növényi olajat. Egyszerre csak néhány darab csirkecombot fogunk megsütni, hogy ne zsúfoljuk túl az edényt. Pirítsuk meg a csirke mindkét oldalát. Ha készek, tegyük őket félre.

Egy másik edényben süssük üvegesre a hagymát 3-4 perc alatt. Majd adagoljuk a gyömbért és a fokhagymát az egészhez és pirítsuk 1-2 percen át. Ezután a koriandert és a cayenne borost szórjuk bele, keverjük össze, hogy alaposan vegyüljenek a hozzávalók.

Nyugat-afrikai csirke készen

Pörköltnek is elmegy a csirke nyugat-afrikai módra

Majd a jamgyökeret, a csirkelevest, a paradicsomot, a mogyoróvajat és a földimogyorót is hozzáadjuk az eddigiekhez. Keverjük jól össze és ezután rakjuk bele a megpirított csirkéket.

Pároljuk együtt az egészet, fedjük be az edényt. Hagyjuk 1 órán át párolódni az ételt, amíg a csirkehús le nem esik a csontokról, a jamgyökér pedig megpuhult.

Vegyük le a tűzről az ételt és hagyjuk kissé kihűlni, majd valóban szedjük le a maradék húst is a csontokról. A bőrt is leválaszthatjuk, ha szeretnénk.

Tegyük vissza az edénybe a húst és fűszerezzük még ízlés szerint. Keverjük bele a koriandert és kínáljuk rizzsel!

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.