2022. 08. 22. - 09:51
Nyárias ebéd: spenótos-gombás pesto-s spagetti
Egyszerű elkészíteni, mégis ideális, ízletes nyárias ebédet kapunk ezzel a főleg zöldségekből álló spagettivel.
A tészta és a vegetáriánus ételek kedvelői is örülhetnek ennek a receptnek, hiszen mindkét csoport jól jár a spenótos-gombás pesto-s spagettivel.
Tele van ízletes zöldségekkel, a pesto pedig krémes állagával megkoronázza az élményt.
Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók: 1 evőkanál repceolaj; 140 gramm spenót; 150 gramm gomba, szeletelve; 1 teáskanál só; 1 teáskanál bors; 225 gramm pesto; 110 gramm parmezán sajt (110 g);225 gramm spagetti kifőzve.
Nyárias ebéd: spenótos-gombás pesto-s spagetti
Elkészítés
Közepesen magas lángra tegyük fel az olajat egy serpenyőben. Fonnyasszuk meg a spenótot rajta.
Adjuk hozzá a gombát, sózzuk és borsozzuk, majd süssük, míg víz nagy része el nem fogy. Jöhet az egészhez a pesto és a parmezán.
Adagoljuk hozzá a spagettit és keverjük, míg egyenletes bevonat nem képződik, a szósz pedig a tésztához tapad.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.