2020. 11. 02. - 11:50
Marhahúsos stroganoff – tartalmas és tökéletes

Az egytátételek sorában a stroganoff egy igen kedvelt finomság. Gombával és darált marhahússal, zöldségekkel készítve különösen meggyőző tud lenni.
Ha tartalmas és ízletes egytálételre vágyunk, a marhahúsos stroganoff mindig jó döntés. Nemcsak gazdag étel, de elkészítése sem igényel nagy szakértelmet. Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj; 2 csésze gomba (150 gramm) felszeletelve; fél csésze (75 g) hagyma; 2 zúzott fokhagymagerezd; 455 g darált marhahús; 2 teáskanál paprika; 4 csésze (945 ml) marhahús leves alaplé; 226 gramm tészta főzés nélkül; fél csésze tejföl (115 g); 1 evőkanál kukoricakeményítő; friss petrezselyem a díszítéshez, só és bors.

A marhahúsos stroganoff nagyon ízletes és tartalmas egytálétel
Elkészítés
Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a gombát, sózzuk és borsozzuk.
Majd tegyük bele a hagymát és a fokhagymát is. Süssük, amíg áttetszővé nem válnak.
Tegyük a serpenyőbe a marhahúst és süssük, míg barnává nem válik. Keverjük hozzá a paprikát.
Majd adjuk hozzá a marhahús leves alaplét és a tésztát. Keverjük jól át és fedjük le. Főzzük az egészet 15-20 percig, csökkentsük a hőt.
Ezt követően keverjük bele a tejfölt és a kukoricakeményítőt. Kavargassuk, míg be nem sűrűsödik.
Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.