Light sajttorta
A sajttorta krémes állagát szinte mindenki szereti, elkészítése pedig nem olyan bonyolult, mint azt sokan gondolják.
Hozzávalók:
- 500 g light mascarpone sajt
- 500 g zsírszegény tehéntúró
- 4 tojás
- vanília aroma
- édesítőszer
- 200 g keksz
- 250g vaj, margarin
Gyümölcs vagy karamellaszósszal is tálalhatjuk
Elkészítés:
A kekszet, melyet kedvünk szerint választhatunk ki ízlésünknek megfelelően, ledaráljuk és az olvasztott vajjal vagy margarinnal elkeverjük. A tortaforma alját beterítjük vele és elegyengetjük a felszínét. Előmelegített sütőben 5 percig 180 fokon sütjük. Amíg sül az alap, elkészítjük a krémet. A mascarponét és a zsírszegény túrót simára keverjük egy erősebb kézi habverővel. Ezután a tojásokat is hozzáadjuk és elkeverjük, majd a vanília aromát és a kiválasztott édesítőszert is. Ha a massza készen van, a már megsült alapra ráöntjük és alacsony hőfokon, 130 fokon 1 óráig sütjük. Ha a sütőnk hajlamos megégetni a sütemények alját, akkor egy cserép vagy egy hideg vizes tál sütő aljába helyezésével elkerülhetjük. A torta akkor lesz kész, amikor a szélei már kissé megszilárdultak, de a közepe még remegős.
(SJ)