2014. 10. 04. - 08:00

Light sajttorta

Light sajttorta

A sajttorta krémes állagát szinte mindenki szereti, elkészítése pedig nem olyan bonyolult, mint azt sokan gondolják.

Hozzávalók:

- 500 g light mascarpone sajt

- 500 g zsírszegény tehéntúró

- 4 tojás

- vanília aroma

- édesítőszer

- 200 g keksz

- 250g vaj, margarin

 

Gyümölcs vagy karamellaszósszal is tálalhatjuk

 

Elkészítés:

A kekszet, melyet kedvünk szerint választhatunk ki ízlésünknek megfelelően, ledaráljuk és az olvasztott vajjal vagy margarinnal elkeverjük. A tortaforma alját beterítjük vele és elegyengetjük a felszínét. Előmelegített sütőben 5 percig 180 fokon sütjük. Amíg sül az alap, elkészítjük a krémet. A mascarponét és a zsírszegény túrót simára keverjük egy erősebb kézi habverővel. Ezután a tojásokat is hozzáadjuk és elkeverjük, majd a vanília aromát és a kiválasztott édesítőszert is. Ha a massza készen van, a már megsült alapra ráöntjük és alacsony hőfokon, 130 fokon 1 óráig sütjük. Ha a sütőnk hajlamos megégetni a sütemények alját, akkor egy cserép vagy egy hideg vizes tál sütő aljába helyezésével elkerülhetjük. A torta akkor lesz kész, amikor a szélei már kissé megszilárdultak, de a közepe még remegős.

 

(SJ)

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.