2020. 09. 28. - 11:40
Krémes egytálétel: brokkolis-csirkés tészta

Ha kedveljük az egyszerű, de ízletes egytálételeket, ezt a brokkolis-csirkés tésztát nem érdemes kihagyni!
Az egyszerű, de nagyszerű egytálételek sorába bízvást beleillik ez a már külsőre is ínycsiklandó brokkolis-csirkés tészta. Krémes állaga és változatos ízvilága magával ragadó!
Lássuk, hogyan készül!
Hozzávalók: 1 evőkanál olaj; 680 gramm kockára vágott csirkemell; 1 teáskanál só elosztva; bors; 1 kis hagyma felvágva; 1 közepes fej brokkoli; 1,4 liter tej (6 csésze); 455 gramm tészta; 110 gramm parmezán sajt; 100 gramm mozzarella sajt.

Ízletes, tartalmas és egyszerűen elkészíthető a brokkolis-csirkés tészta
Elkészítés
Melegítsük fel az olaj felét egy nagy edényben. Tegyük bele a csirkét, szórjuk meg a só felével és a borssal és süssük.
Amikor a csirkemell már szépen megbarnult és átsült, vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
A maradék olajba ezután tegyük bele a hagymát és a brokkolit. Fedjük le a serpenyőt 2 percre.
Fűszerezzük őket a megmaradt sóval és borssal. Süssük és kevergessük, míg áttetszővé nem válnak. Majd öntsük hozzájuk a tejet és forraljuk fel. Keverjük meg az egészet időnként, hogy az keverék alja ne kapjon oda.
Ha egyszer a tej bugyborékolni kezd, tegyük bele a tésztát és keverjük meg gyakran, míg az el nem érte a megfelelő puhaságot (kb. 10 perc alatt közepes hőfokon).
Adjuk hozzá a parmezán és a mozzarella sajtot. Kavargassuk, míg a sajtok megolvadnak.
Ezután adjuk hozzá a már megsütött csirkemellet is és keverjük át jól, hogy az egész jól összeálljon.
Jó étvágyat hozzá!