2021. 04. 29. - 16:00
Könnyű, ínycsiklandó csokis churros hétvégére
Vendégeket várunk, vagy csak szívesen elropogtatnánk valami finomat pihenős délutánunkon? Készítsünk csokoládés churros-t, mellyel garantáltan elbűvölünk mindenkit!
A csokis churros-t cseppet sem olyan nehéz elkészíteni, mint amire a nevéből következtetnénk. Egy dolog lényeges a sütési kedv és a hozzávalók mellett: legyen otthon tészta kinyomó és olyan, hosszúkás eszköz, amellyel hosszúkás lyukat vághatunk a finom fánkokba.
Hozzávalók: 240 ml meleg víz; 2 teáskanál cukor, plusz valamennyi extra a későbbi díszítéshez; 2 evőkanál növényi (pl. repce) olaj; 125 gramm liszt; 2 tojás; fahéj a bevonathoz; olaj a sütéshez.
Ha elkészült a tészta, töltsünk bele csokoládét és forgassuk fahéjas cukorba
Elkészítés
Keverjük össze egy tálban a vizet, a cukrot és az olajat. Forraljuk fel az egészet, majd vegyük le a tűzről.
Adjuk hozzá a lisztet, s kevergessük, míg sima, egyenletes masszát nem kapunk. Tegyük bele a tojást és ismét keverjük.
Ezután a tésztát kanalazzuk bele egy csillag hegyű tésztanyomó csőbe.
Segítségével nyomjunk hosszúkás fánkokat a sütőpapírral bélelt tepsibe. Tegyük 45 percre a hűtőbe.
Melegítsük fel az olajat, majd süssük ki benne a churros-okat, míg aranybarnák nem lesznek. Papírtörlőn csepegtessük le.
Hosszúkás rúd segítségével vájjunk lyukat a közepükbe, s töltsük bele a csokoládékrémet, majd forgassuk bele a fánkot fahéj és cukor keverékébe.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.