2022. 10. 10. - 10:55

Könnyű és finom: cukorral meghintett almagyűrűk

Könnyű és finom: cukorral meghintett almagyűrűk

Az ősz egyik sztárja kétségtelenül az alma, amiből számos ízletes süteményt készíthetünk. Íme egy igen egyszerű ropogtatnivaló ebből a gyümölcsből.

Ha ősz, akkor alma! Ez a gyümölcs az egyik legkedveltebb - nemcsak ebben az évszakban - , amelyből finom sütemények készülhetnek.
 
Amennyiben azonban nem szívesen bíbelődnénk egy bonyolultabbal, könnyed rágcsálnivalónak és akár vendégvárónak is kiválóan alkalmasak a cukorral meghintett almagyűrűk.
 
Hozzávalók: alma; 1 doboz gyömbér sör; liszt; fahéj; porcukor; olaj.
 
Könnyű és finom: cukorral meghintett almagyűrűk
Könnyű és finom: cukorral meghintett almagyűrűk
 
Elkészítés
 
Szeleteljük az almát karikákra. Távolítsuk el a közepét (ehhez jól használható evőkanál).
 
Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet a gyömbérsörrel, amíg sűrű tésztát nem kapunk. Mártsuk a keverékbe az almakarikákat, majd süssük ki őkat olajban aranybarnára.
 
A tetejükre szórjunk a porcukor és a fahéj keverékéből.
 
Jó étvágyat!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.