Könnyítés a gyomornak: uborkás-ananászos saláta
Az ünnepek vagy nagyobb családi, társasági összejövetelek után gyomrunknak szüksége lehet egy kis lazításra – ilyenkor egy-egy sovány hús mellé kiváló lehet egy könnyed saláta, frissítő összetevőkből.
Kellemes ízvilágú, könnyed salátát szeretnénk köretként? Vacsorára és ebédre egyaránt ideális megoldás lehet az uborkás-ananászos saláta, amely olívaolajjal, mentával és lime-mal egészül ki.
Frissítő és könnyen emészthető étel hús vagy akár burgonyás fogás mellé.
A friss összetevőket tálban dolgozzuk össze
Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók:
3 csészényi szeletelt friss ananász (egy egész ananászból); 3 csészényi szeletelt uborka (egy nagyobb uborkából); 3 evőkanál olíva olaj; 4 evőkanál lime lé (2 lime leve); 1 evőkanál lime héj reszelve; ¼ csészényi vágott menta (kb. egy maréknyi); kóser só.
Elkészítése:
Egy nagyobb tálban keverjük össze az ananászt, uborkát, olíva olajat, a mentát, a lime lét, lime héjat, valamint a sót. Alaposan dolgozzuk össze őket.
Kész az ínycsiklandó uborkás-ananászos saláta
Kínálhatjuk azonnal, de be is hűthetjük, hogy később szolgáljuk fel.
Tipp: ez a recept egy jó kiindulási alap, variálni lehet még ízlésünknek megfelelően – egyéb gyógynövényekkel, például korianderrel vagy bazsalikommal, avokádóval, paradicsommal és hagymával is kombinálhatjuk!
B.A.