2016. 05. 30. - 15:30

Könnyed citromos pite – a meleg időre!

Könnyed citromos pite – a meleg időre!

Amellett, hogy az íze rendkívül finom, a szerkezete pedig meghökkentően könnyed, nagyon egyszerű elkészíteni ezt a citromos pitét.

A meleg idő beköszöntével nem vágyunk nehéz ételekre. Igaz ez a desszertekre is. Olyasmit fogyasztanánk inkább, ami frissítő, könnyű megemészteni. A citromos pite egyike a legüdítőbb nyárias süteményeknek. 

Citromos pite sülve

Könnyű kisütni egy hőálló tálban is a citromos pitét

Már az összetétele is egyszerű, rugalmas, könnyed tésztát gyúrhatunk a hozzávalókból. Egyszerű megcsinálni és a sütőből kivéve már fogyasztható is! 

Egy tálban elég összekeverni mindent, ami szükséges hozzá. Ezután a tésztát bele kell tölteni egy sütőformába vagy tepsibe.

Hozzávalók:

¾ csésze cukor, 4 tojás, ½ csésze megolvasztott vaj, 2 csésze tej, 1 teáskanál vanília kivonat, ½ teáskanál citromhéj, ½ teáskanál citromlé, 1 csészényi kókuszpehely, ½ csésze liszt.

Citromos pite díszítve

A pite már ránézésre is ínycsiklandó!

Hogyan készítsük el?

Keverjük össze az előkészített tálban a cukrot és a tojásokat, álljanak megfelelően össze. Adjuk hozzá a vajat és a tejet, kavargassuk tovább. Ezután mehet bele a vanília kivonat, a citromlé és a citromhéj. Majd szintén keveréssel vegyítsük össze a hozzávalókat.

Öntsük a mixet egy megfelelő sütőtepsibe vagy formába. Magas hőfokon süssük 45-50 percen át a süteményt.

Ha készen van és kissé kihűlt, tejszínhabbal és áfonyával fogyasszuk! Isteni az íze!

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.