Könnyed citromos pite – a meleg időre!
Amellett, hogy az íze rendkívül finom, a szerkezete pedig meghökkentően könnyed, nagyon egyszerű elkészíteni ezt a citromos pitét.
A meleg idő beköszöntével nem vágyunk nehéz ételekre. Igaz ez a desszertekre is. Olyasmit fogyasztanánk inkább, ami frissítő, könnyű megemészteni. A citromos pite egyike a legüdítőbb nyárias süteményeknek.
Könnyű kisütni egy hőálló tálban is a citromos pitét
Már az összetétele is egyszerű, rugalmas, könnyed tésztát gyúrhatunk a hozzávalókból. Egyszerű megcsinálni és a sütőből kivéve már fogyasztható is!
Egy tálban elég összekeverni mindent, ami szükséges hozzá. Ezután a tésztát bele kell tölteni egy sütőformába vagy tepsibe.
Hozzávalók:
¾ csésze cukor, 4 tojás, ½ csésze megolvasztott vaj, 2 csésze tej, 1 teáskanál vanília kivonat, ½ teáskanál citromhéj, ½ teáskanál citromlé, 1 csészényi kókuszpehely, ½ csésze liszt.
A pite már ránézésre is ínycsiklandó!
Hogyan készítsük el?
Keverjük össze az előkészített tálban a cukrot és a tojásokat, álljanak megfelelően össze. Adjuk hozzá a vajat és a tejet, kavargassuk tovább. Ezután mehet bele a vanília kivonat, a citromlé és a citromhéj. Majd szintén keveréssel vegyítsük össze a hozzávalókat.
Öntsük a mixet egy megfelelő sütőtepsibe vagy formába. Magas hőfokon süssük 45-50 percen át a süteményt.
Ha készen van és kissé kihűlt, tejszínhabbal és áfonyával fogyasszuk! Isteni az íze!
B.A.