2021. 06. 21. - 11:10
Készítsünk ízletes sült karfiol salátát!
Ha különleges köretet szeretnénk, itt a kiváló alkalom. A sült karfiolból fűszerekkel és egyéb zöldségekkel kiegészülve tökéletes és egyedi saláta lehet.
Bármikor elkészíthetjük ezt a különleges köretet, ha szívesen ennénk valami újdonságot – önmagában, de hússal fogyasztva is nagyon finom.
Hozzávalók: 1 közepes karfiol fej, rózsákra bontva; 1 nagy répa, kis darabokra vágva; 1 evőkanál őrölt kömény; 1 teáskanál paprika; só és bors; 1 evőkanál olívaolaj; negyed közepes vöröshagyma, vékonyan szelve; 35 gramm petrezselyem, durvára vágva.
Öntethez: 60 ml tahini; 1 fokhagymagerezd reszelve; 2 evőkanál citromlé; 60 ml víz; 60 ml olívaolaj; só és bor.
Ízletes és különleges köret a karfiol saláta
Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Tegyünk sütőpapírt egy tepsibe.
Majd egy nagy tálban keverjük össze a karfiolt, répát, köményt, paprikát, sót, borsot és az olívát. Vegyítsük össze, míg jól össze nem állnak.
Terítsük szét a zöldségeket a sütőpapírral bélelt tepsiben és süssük 20-25 percig, míg a répa is megpuhul.
Készítsük el az öntetet: egy közepes tálban keverjük össze a tahinit, a fokhagymát, a citromlevet és a vizet.
Miközben kavargatjuk, lassan csepegtessük rá az olajat, amíg az öntet nem emulgeálódik. Sózzuk és borsozzuk.
Keverjük össze egy nagy tálban a hagymát és a petrezselymet. Adjuk hozzá a sült karfiolt és a sárgarépát. Csepegtessük a salátára az öntetet is és tálaljuk!
L.A.