Kenyér cukkiniből
Ha valakit a kenyérfogyasztástól a magas szénhidrát- és kalóriatartalma riaszt vissza, akkor kedvelni fogja ezt a receptet.
Hozzávalók
- 170g zabpehely
- 30-40g olajos mag (napraforgó, tökmag stb.)
- 150 g krémes túró
- 2 tojás
- 150 g cukkini
- szódabikarbóna
- só
A cukkiniből készült kenyér napok után is puha marad
Elkészítés
Legelőször a száraz hozzávalókat keverjük el egy tálban: zabpehely, magok, szódabikarbóna, só. Aki még egyéb száraz fűszert szeretne hozzáadni az ebben a fázisban teheti meg. A cukkinit megpucoljuk, lereszeljük és kinyomkodjuk. A tojásokat villával kissé felverjük és a zabpelyhes résszel összedolgozzuk. Ezek után adjuk hozzá a túrót és ha már teljesen egységes a masszánk, óvatosan hozzá keverjük a kinyomkodott cukkinit. Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, a visszamaradt cukkini levével felhígíthatjuk. Állagra egy nem folyós, de stabil kenyérmasszát kell kapnunk. Szilikonformába kiöntve előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük 170 fokon. Felszeletelésével érdemes megvárni amíg kihűl, mivel a cukkinitől erősen nedves állagú lesz a kenyér.
(SJ)