Karácsonyi csokis muffin
Karácsony táján nagy a rohanás, így ezzel az egyszerű muffinnal könnyedén és gyorsan megoldhatjuk az ünnepi desszert kérdést.
Csokis muffin (videó forrása: www.youtube.com)
Hozzávalók:
- 300g zsíradék (margarin vagy kókuszzsír)
- 6 db tojás
- 350 g liszt (sima, teljes kiőrlésű liszt vagy zabpehely)
- 2 kávéskanál sütőpor
- 10 evőkanál zsírszegény cukrozatlan kakaópor
- fél tábla min. 75%-os étcsokoládé
- édesítőszer
- nagy csipet só
Elkészítés:
A választott zsiradékot egy tálban felolvasztjuk majd hagyjuk kicsit hűlni. A tojást és az édesítőszert összekeverjük, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót az összetördelt étcsokoládéval együtt és jól elkeverjük. Ha összeállt a massza, végezetül a zsíradékot öntjük hozzá és eldolgozzuk. Muffinformákba töltögetjük (ügyelve, hogy ne rakjuk teljesen tele, mert még emelkedni fog a muffinunk) és 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
(SJ)