2022. 08. 29. - 11:00

Jöhet egy könnyed gomba stroganoff?

Jöhet egy könnyed gomba stroganoff?

Bármilyen időre javasolható, ízletes ebéd válik a gomba stroganoffból. Egészséges, finom, mégis telítő fogás.

A tésztás finomságok kedvelőinek ajánlott az alábbi gombás stroganoff, de a vegetáriánusok kedvence is lehet.
 
Lássuk, hogyan készül.
 
Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj, elosztva;1 közepes vöröshagyma, felkockázva; 340 gramm gomba szeletelve; 3 gerezd fokhagyma; fél teáskanál szárított kakukkfű; negyed teáskanál bors; fél teáskanál só; negyed csésze száraz fehérbor (60 ml); fél evőkanál vegán worcestershire szósz; 30 gramm liszt; 480 ml zöldségleves; 360 ml mandulatej; 225 gramm fusilli tészta (nyersen); friss petrezselyem, apróra vágva, tálaláshoz, díszítéshez.
 
Rizzsel is kínálhatjuk az ízletes gomba stroganoffot
Rizzsel is kínálhatjuk az ízletes gomba stroganoffot
 
Elkészítés
 
Közepes lángon egy nagy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat. Amikor az olaj elkezd csillogni, adjuk hozzá a hagymát és süssük 3-4 percig, amíg félig áttetsző nem lesz.
 
Adjuk hozzá a gombát és süssük, míg a lé nagy része elpárolog.
 
A kanállal csináljunk helyet az edény közepén. Öntsük bele a maradék evőkanál olívaolajat és adjuk hozzá a fokhagymát, a kakukkfüvet, a borsot és a sót.
 
Főzzük 2-3 percig, amíg illatossá nem válik. Ezután adjuk hozzá a fehérbort és a vegán Worcestershire szószt, majd keverjük, míg bele tökéletesen bele nem simul az ételbe.
 
Adjunk hozzá lisztet és keverjük, míg teljesen össze nem áll. Adjuk hozzá a zöldséglevest, a mandulatejet és a tésztát, majd vegyítsük össze.
 
Fedjük le és növeljük a hőt közepesen magasra. Hagyjuk főni 10-15 percig az ételt, vagy amíg a folyadék krémessé nem válik és a tészta meg nem fő.
 
Azonnal tálaljuk, petrezselyemmel díszítve.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.