2021. 03. 01. - 11:15
Izgalmas nassolás: epres krémsajtos falatok
Ha valami igazán különleges édességre vágyunk, mely ráadásul nem is túlságosan kalóriás, készítsük el az epres sajtkrém-falatokat.
Az eper kitűnő párost alkot a sajtkrémmel – érdemes tehát kísérletezni vele! Lássuk, hogyan készíthetjük el a rendkívül ízletes epres sajtkrémfalatokat, amelyek vendégkínálónak is kiválóak.
Hozzávalók: 1 csésze (150 gramm) szeletelt eper; 1 teáskanál vaníliakivonat; negyed csésze (60 gramm) kókuszolaj; ¾ csésze krémsajt (170 gramm), lágyítva.
Könnyű és finom az epres sajtkrémes desszert
Elkészítés
Helyezzük az epret turmixgépbe és pürésítsük. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, kókuszolajat és a krémsajtot, s keverjük, amíg az állaga selymes hatású nem lesz.
Ezt követően béleljünk ki egy 12 helyes muffintepsit (vagy szilikon tepsit), esetleg olajozzuk ki kókuszolajjal. A keveréket töltögessük bele.
Hűtsük kb. 2 órát, hogy szilárddá váljon. Már fogyasztható is!
Tároljuk hűtőben!
Jó étvágyat hozzá.
L.A.