2021. 03. 01. - 11:15

Izgalmas nassolás: epres krémsajtos falatok

Izgalmas nassolás: epres krémsajtos falatok

Ha valami igazán különleges édességre vágyunk, mely ráadásul nem is túlságosan kalóriás, készítsük el az epres sajtkrém-falatokat.

Az eper kitűnő párost alkot a sajtkrémmel – érdemes tehát kísérletezni vele! Lássuk, hogyan készíthetjük el a rendkívül ízletes epres sajtkrémfalatokat, amelyek vendégkínálónak is kiválóak.
 
Hozzávalók: 1 csésze (150 gramm) szeletelt eper; 1 teáskanál vaníliakivonat; negyed csésze (60 gramm) kókuszolaj; ¾ csésze krémsajt (170 gramm), lágyítva.
 
Könnyű és finom az epres sajtkrémes desszert
Könnyű és finom az epres sajtkrémes desszert
 
Elkészítés
 
Helyezzük az epret turmixgépbe és pürésítsük. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, kókuszolajat és a krémsajtot, s keverjük, amíg az állaga selymes hatású nem lesz.
 
Ezt követően béleljünk ki egy 12 helyes muffintepsit (vagy szilikon tepsit), esetleg olajozzuk ki kókuszolajjal. A keveréket töltögessük bele.
 
Hűtsük kb. 2 órát, hogy szilárddá váljon. Már fogyasztható is!
 
Tároljuk hűtőben!
 
Jó étvágyat hozzá.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.