Ínycsiklandó mazsolás túrótorta
Az egészséges és fehérjedús túró, torták alapanyagaként is kitűnően megállja a helyét.
Mazsolás túrótorta elkészítése (videó forrása:www.youtube.com)
Hozzávalók:
- fél kg félzsíros túró
- fél dl rub vagy pár kupak rumaroma
- 100g mazsola
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 citrom lereszelt héja
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- 2 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 2 toás
- 100g margarin (vagy valamilyen zsíradék)
- 150 g-nak megfelelő természetes édesítőszer
Elkészítés:
A mazsolát a rummal és egy kevés vízzel felforraljuk, majd félre tesszük, hagyjuk megdagadni. A túrót egy tálban elkeverjük, majd belereszeljük a citrom héját és bele tesszük a kikapart vaniíliarúd belsejét. A mazsolát leszűrjük és két evőkanál rum kíséretében hozzáadjuk a túrós masszához. Egy külön tálban robotgéppel habosra dolgozzuk a vajat és a tetszőlegesen kiválasztott természetes édesítőszert, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Ebbe a tojásos masszában elkeverjük a sütőport és az étkezési keményítőt, majd lassan a túrós masszát is beledolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tortaformába vagy szilikonos formába öntjük és 180 fokon kb 1 óráig sütjük. Ha azt vesszük észre, hogy a teteje túlsgosan pirulna, egy alufóliával óvatosan letakarhatjuk. Ha megsült, ha kihűlt felszeleteljük és vaníliaöntettel vagy gyümölcsszósszal tálalhatjuk.
(SJ)