2014. 05. 17. - 10:00

Ínycsiklandó mazsolás túrótorta

Ínycsiklandó mazsolás túrótorta

Az egészséges és fehérjedús túró, torták alapanyagaként is kitűnően megállja a helyét.

Mazsolás túrótorta elkészítése (videó forrása:www.youtube.com)

 

Hozzávalók:

  • fél kg félzsíros túró
  • fél dl rub vagy pár kupak rumaroma
  • 100g mazsola
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2 toás
  • 100g margarin (vagy valamilyen zsíradék)
  • 150 g-nak megfelelő természetes édesítőszer

 

 

 

Elkészítés:

A mazsolát a rummal és egy kevés vízzel felforraljuk, majd félre tesszük, hagyjuk megdagadni. A túrót egy tálban elkeverjük, majd belereszeljük a citrom héját és bele tesszük a kikapart vaniíliarúd belsejét. A mazsolát leszűrjük és két evőkanál rum kíséretében hozzáadjuk a túrós masszához. Egy külön tálban robotgéppel habosra dolgozzuk a vajat és a tetszőlegesen kiválasztott természetes édesítőszert, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Ebbe a tojásos masszában elkeverjük a sütőport és az étkezési keményítőt, majd lassan a túrós masszát is beledolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tortaformába vagy szilikonos formába öntjük és 180 fokon kb 1 óráig sütjük. Ha azt vesszük észre, hogy a teteje túlsgosan pirulna, egy alufóliával óvatosan letakarhatjuk. Ha megsült, ha kihűlt felszeleteljük és vaníliaöntettel vagy gyümölcsszósszal tálalhatjuk.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.