2022. 09. 12. - 11:25
Ínycsiklandó korianderes csirke lime-al
Szívesen feldobnánk a napunkat egy könnyed, de egészen új ízvilágot képviselő csirkével? Készítsük el korianderrel és lime-al!
A csirkehús számtalan ízesítéssel elkészíthető, s mindenki szívesen szemezget belőle. Ha valami újdonságra vágyunk, érdemes kipróbálni a korianderes-lime-os változatot!
Hozzávalók: 455 kg csont nélküli, bőr nélküli csirkemell, kockára vágva; 1 evőkanál olívaolaj; 1 vöröshagyma, felkockázva; 2 paprika, apróra vágva; 2 gerezd fokhagyma gerezd, darálva; 600 ml alacsony nátriumtartalmú csirkehúsleves; 1 lime, levében; 410 gramm konzerv főtt feketebab; leöblítve és lecsepegtetve; 2 kockára vágott paradicsom; 300 gramm jázminrizs nyersen, leöblítve; fél teáskanál só; negyed teáskanál bors; 3 evőkanál koriander, apróra vágva.
Kóstoljunk bele! - Ínycsiklandó korianderes csirke lime-al
Elkészítés
Melegítsünk fel egy kevés olajat egy nagyobb serpenyőben, közepes-magas lángon. Tegyük bele a csirkét és sózzuk, borsozzuk.
Alaposan főzzük meg a húst, körülbelül 6-8 percig. Majd vegyük ki a csirkét a serpenyőből és tegyük félre.
A maradék olívaolajat öntsük a serpenyőbe. Adjunk hozzá hagymát és a paprikát, majd pirítsuk 5-7 percig. Tegyük bele a fokhagymát és főzzük további 1 percig.
Öntsük hozzá a csirkelevest, a lime levét, a fekete babot, a paradicsomot, a rizst, a sót és a borsot, majd keverjük össze.
Csökkentsük a hőt, fedjük le és pároljuk 15-20 percig, vagy amíg a rizs meg nem fő.
Tegyük vissza a csirkét az edénybe, szórjunk rá koriandert és keverjük össze.
Tálaljuk azonnal!
L.A.