2022. 09. 19. - 10:50

Ínycsiklandó fajita tészta a sütőből

Ínycsiklandó fajita tészta a sütőből

Ebédre, vacsorára, vendégvárónak is tökéletes ez a fajita tészta – tartalmas, ízletes és több alkalomra is elég!

Szeretjük a tésztaféléket és szívesen megbolondítanánk egy kis zöldséges öntettel? Süssünk egy ízletes fajita tésztát, amely zöldségekkel megrakodva az egyik kedvencünk lehet.
 
Lássuk, hogyan készül!
 
Összetevők: 1 sárga kaliforniai paprika kimagozva és felszeletelve; 1 zöld kaliforniai paprika kimagozva és felszeletelve; 1 piros kaliforniai paprika kimagozva és felszeletelve; 185 gramm gomba szeletelve; 1 közepes vöröshagyma, felkockázva; 1 evőkanál chili por; 1 evőkanál paprika; 1 evőkanál fokhagyma por; 1 evőkanál kömény; 1 teáskanál só; 1 teáskanál bors; 3 evőkanál olívaolaj; 400 gramm penne tészta, nyersen; 345 gramm tejföl; 300 gramm reszelt sajt (ajánlott: Pepper Jack-fajta); friss petrezselyem, apróra vágva.
 
Ínycsiklandó fajita tészta a sütőből
Ínycsiklandó fajita tészta a sütőből
 
Elkészítés
 
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Helyezzük egy tapadásmentes tepsibe a paprikát, a gombát és a hagymát.
 
Egy kis tálban keverjük össze a chiliport, a paprikát, a fokhagymaport, a köményt, a sót és a borsot.
 
Az olívaolajat és a fűszerkeverék felét öntsük a zöldségekre, majd forgassuk jól össze, hogy bevonja őket.
 
Süssük a zöldségeket körülbelül 30 percig, időnként megkeverve, amíg meg nem puhulnak.
 
Egy nagy fazék forrásban lévő vízben főzzük ki a tésztát, a csomagoláson található utasítások szerint – a lényeg, hogy puha legyen.
 
Csöpögtessük le a tésztát és tartsunk meg kb. 1 csésze (240 ml) főzővizet.
 
A lecsepegtetett tésztát tegyük vissza az edénybe és adjuk hozzá a sült zöldségeket. Majd szórjuk rá a maradék fűszerkeveréket, öntsük rá a fenntartott tésztavizet, a tejfölt és keverjük össze az egészet.
 
Töltsük a tésztát a zöldségek sütéséhez használt tepsibe, s oszlassuk el egyenletesen. A tetejére szórjunk sajtot.
 
Süssük nagyjából 15 percig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
 
Hagyjuk hűlni az ételt 5 percig és tálaljuk. Ízlés szerint petrezselyemmel díszíthetjük.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.