2022. 09. 19. - 10:50
Ínycsiklandó fajita tészta a sütőből
Ebédre, vacsorára, vendégvárónak is tökéletes ez a fajita tészta – tartalmas, ízletes és több alkalomra is elég!
Szeretjük a tésztaféléket és szívesen megbolondítanánk egy kis zöldséges öntettel? Süssünk egy ízletes fajita tésztát, amely zöldségekkel megrakodva az egyik kedvencünk lehet.
Lássuk, hogyan készül!
Összetevők: 1 sárga kaliforniai paprika kimagozva és felszeletelve; 1 zöld kaliforniai paprika kimagozva és felszeletelve; 1 piros kaliforniai paprika kimagozva és felszeletelve; 185 gramm gomba szeletelve; 1 közepes vöröshagyma, felkockázva; 1 evőkanál chili por; 1 evőkanál paprika; 1 evőkanál fokhagyma por; 1 evőkanál kömény; 1 teáskanál só; 1 teáskanál bors; 3 evőkanál olívaolaj; 400 gramm penne tészta, nyersen; 345 gramm tejföl; 300 gramm reszelt sajt (ajánlott: Pepper Jack-fajta); friss petrezselyem, apróra vágva.
Ínycsiklandó fajita tészta a sütőből
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Helyezzük egy tapadásmentes tepsibe a paprikát, a gombát és a hagymát.
Egy kis tálban keverjük össze a chiliport, a paprikát, a fokhagymaport, a köményt, a sót és a borsot.
Az olívaolajat és a fűszerkeverék felét öntsük a zöldségekre, majd forgassuk jól össze, hogy bevonja őket.
Süssük a zöldségeket körülbelül 30 percig, időnként megkeverve, amíg meg nem puhulnak.
Egy nagy fazék forrásban lévő vízben főzzük ki a tésztát, a csomagoláson található utasítások szerint – a lényeg, hogy puha legyen.
Csöpögtessük le a tésztát és tartsunk meg kb. 1 csésze (240 ml) főzővizet.
A lecsepegtetett tésztát tegyük vissza az edénybe és adjuk hozzá a sült zöldségeket. Majd szórjuk rá a maradék fűszerkeveréket, öntsük rá a fenntartott tésztavizet, a tejfölt és keverjük össze az egészet.
Töltsük a tésztát a zöldségek sütéséhez használt tepsibe, s oszlassuk el egyenletesen. A tetejére szórjunk sajtot.
Süssük nagyjából 15 percig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Hagyjuk hűlni az ételt 5 percig és tálaljuk. Ízlés szerint petrezselyemmel díszíthetjük.
L.A.