2022. 07. 25. - 11:00
Íme egy igazán frissítő uborkás mentás koktél
Meleg időben bármikor szívesen elkortyolunk egy üdítő koktélt. Az uborkás-mentás változat nagy nyári kedvenc, ráadásul egyszerűen elkészíthető.
Ha nyár, akkor frissítő, könnyed koktélok! Ezek egyike kétségtelenül az uborkával és mentával készülő verzió, mely bármikor feldob bennünket és a vendégeinknek is kedvence lehet.
Hozzávalók: 120 ml hideg víz; 120 g cukor; 25 gramm mentalevél, lazán csomagolva, durvára vágva, plusz 8-10 egész levél; 1 darab uborka, 5 cm-es szeletelve, plusz 2 uborka szalag a díszítéshez; 2 evőkanál frissen facsart citromlé; 85 ml vodka.
Igazán frissítő az uborkás mentás koktél
Elkészítés
Előszöris, készítsük el a menta szirupot: egy kisebb edényben, közepes lángon keverjük össze a vizet, a cukrot és a durvára vágott mentaleveleket.
Forraljuk fel az egészet alacsony hőmérsékleten, majd mérsékeljük a lángot és főzzük 5 percig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik és a menta illatossá nem válik. Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni 5-10 percig.
Finom lyukú szitán szűrjük át. (A maradék mentaszirupot legfeljebb 1 hónapig tárolhatjuk hűtőszekrényben.)
Ezután koktél shakerben keverjük össze az uborkát, a lime levét, az egész mentaleveleket és 1 evőkanál mentaszirupot.
Keverjük 1-2 percig, amíg az uborka és a menta kiengedi az ízét, de még nem pépes az állaga.
Öntsük bele a vodkát és töltsük meg félig jéggel a shaker-t. Rázzuk erősen 30 másodpercig.
A választott poharat töltsük fel jéggel, majd öntsük bele a leszűrt koktélt.
Díszítsük uborka szalagokkal!
L.A.