2022. 07. 18. - 10:50

Így készül az egyszerű vegetáriánus curry

Így készül az egyszerű vegetáriánus curry

Könnyed, ízletes és egyszerűen elkészíthető a vegetáriánus curry, amely ebédnek és vacsorának is ideális lehet.

Ha könnyen elkészíthető, tartalmas vegetáriánus ételt szeretnénk, próbáljuk ki a vegetáriánus curryt, amellyen nehezen nyúlhatunk mellé.
 
Hozzávalók: 2 evőkanál só (a vízhez); 906 gramm burgonya, kockákra vágva; 1 evőkanál növényi olaj; 1 közepes hagyma, felkockázva; 4 gerezd zúzott fokhagyma; 2 teáskanál kömény; 1 teáskanál cayenne bors; 4 teáskanál curry por; 1 teáskanál só; 1 teáskanál feketebors; 2 centiméteres gyömbér darab, összezúzva; 395 gramm konzervparadicsom; 425 gramm csicseriborsó; 425 gramm borsó; 395 gramm kókusztej.
 
Tartalmas és finom az egyszerű vegetáriánus curry
Tartalmas és finom az egyszerű vegetáriánus curry
Elkészítés
 
Tegyük a burgonyát egy nagy edénybe és öntsük fel sós vízzel. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, fedjük le a krumplit, hadd főjön, míg villával ellenőrizve elég puha nem lesz. Kb. 12 percig. Ha megfőtt, szűrjük le és tegyük félre.
 
Tegyük vissza az edényt a tűzhelyre és öntsünk bele 1 evőkanál olajat.
 
Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd közepes lángon pároljuk, amíg a hagyma megpuhul és áttetszővé nem kezd válni - körülbelül 3-5 percig.
 
Adjuk hozzá a köményt, a cayenne-t, a curryport, a sót, a borsot és a gyömbért. Keverjük össze, mielőtt hozzáadnánk a paradicsomot, a csicseriborsót és a borsót.
 
Növeljük közepesen magasra a hőfokot és keverjük hozzá a kókusztejet.
 
Forraljuk fel lassú tűzön az egészet, mielőtt visszatesszük a burgonyát az edénybe. Csökkentsük a hőt alacsonyra és főzzünk még együtt mindent 3-5 percig tálalás előtt.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.