2022. 01. 10. - 12:00

Így készül a tisztító zöld turmix – ami még finom is!

Így készül a tisztító zöld turmix – ami még finom is!

Ha kicsit besokalltunk az ünnepek után, vagy egyszerűen szívesen töltenénk fel szervezetünket zöldséges-gyümölcsös turmixszal, íme a kiváló lehetőség.

A zöld turmixok nemcsak vitaminnal és ásványi anyagokkal töltenek fel, hatékony tisztítókúraként is alkalmazhatók a mindennapokban.
 
Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt az egészséges lét, amely az érdekes zöldség-gyümölcs párosítással meglepően jó ízt kap.
 
Hozzávalók: fél kígyóuborka, felszeletelve; 1 zöld alma, kicsumázva és felszeletelve; 2 felkockázott zeller; fél citrom leve; 1 teáskanál gyömbér; 300 gramm kelkáposzta apróra vágva.
 
A zöld turmixok nemcsak vitaminnal és ásványi anyagokkal töltenek fel, hatékony tisztítókúraként is alkalmazhatók
A zöld turmixok nemcsak vitaminnal és ásványi anyagokkal töltenek fel, hatékony tisztítókúraként is alkalmazhatók
 
Elkészítés
 
Tegyük turmixgépbe az uborkát, az almát, a zellert, a citromlevet, a gyömbért és a kelkáposztát,  turmixoljuk össze az egészet, míg sima keveréket nem kapunk.
 
Ha kész, hálószűrő segítségével szűrjük le a levet. Távolítsuk el a pépet. Egy kanál segítségével keverjük össze a pépet és nyomjuk ki a folyadékot.
 
A pépet ne dobjuk ki, felhasználhatjuk akár muffin készítéséhez is!
 
Hűtsük a levet legalább 30 percig fogyasztás előtt. Három napon át eláll a hűtőben.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.