2022. 01. 10. - 12:00
Így készül a tisztító zöld turmix – ami még finom is!
Ha kicsit besokalltunk az ünnepek után, vagy egyszerűen szívesen töltenénk fel szervezetünket zöldséges-gyümölcsös turmixszal, íme a kiváló lehetőség.
A zöld turmixok nemcsak vitaminnal és ásványi anyagokkal töltenek fel, hatékony tisztítókúraként is alkalmazhatók a mindennapokban.
Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt az egészséges lét, amely az érdekes zöldség-gyümölcs párosítással meglepően jó ízt kap.
Hozzávalók: fél kígyóuborka, felszeletelve; 1 zöld alma, kicsumázva és felszeletelve; 2 felkockázott zeller; fél citrom leve; 1 teáskanál gyömbér; 300 gramm kelkáposzta apróra vágva.
A zöld turmixok nemcsak vitaminnal és ásványi anyagokkal töltenek fel, hatékony tisztítókúraként is alkalmazhatók
Elkészítés
Tegyük turmixgépbe az uborkát, az almát, a zellert, a citromlevet, a gyömbért és a kelkáposztát, turmixoljuk össze az egészet, míg sima keveréket nem kapunk.
Ha kész, hálószűrő segítségével szűrjük le a levet. Távolítsuk el a pépet. Egy kanál segítségével keverjük össze a pépet és nyomjuk ki a folyadékot.
A pépet ne dobjuk ki, felhasználhatjuk akár muffin készítéséhez is!
Hűtsük a levet legalább 30 percig fogyasztás előtt. Három napon át eláll a hűtőben.
L.A.