2020. 09. 21. - 11:40
Így készül a fokhagymás-tejszínes édesburgonya krém

Unjuk a szokványos köreteket? Próbáljuk ki az édesburgonya krémet fokhagymával és borssal! Gyorsan, könnyen elkészíthető, ráadásul nagyon ízletes is!
Szeretnénk kipróbálni valamilyen új köretet? Igen finom és egyszerűen elkészíthető az édesburgonya krém, amelyet fogyaszthatunk húsokhoz, zöldségekhez, de akár önmagában is kóstolgathatunk.
Lássuk, hogyan készül.

Ízletes, egészséges és könnyen elkészíthető az édesburgonya krém
Hozzávalók: 4 édesburgonya, 2 evőkanál vaj, negyed csésze (60 ml) tejszín, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál só és 1 teáskanál bors.
Az édesburgonyákat tegyük fel főni egy nagyobb edényben, sós vízben. Közepes vagy magas hőfokon forraljuk fel a vizet. Főzzük, amíg olyan puha nem lesz, hogy villával szétnyomható, kb. 15-20 percig.
Szűrjük le, hámozzuk meg, majd törjük össze az édesburgonyát.
Adjuk az egészhez a többi hozzávalót, s keverjük, míg állaga teljesen sima lesz.
Már fogyasztható is!
L.A.