2021. 08. 23. - 11:00
Így készül a bolognai – lencsével
Hús nélküli, mégis nagyon ízletes fogás a lencsés bolognai spagetti! Ebédnek és vacsorának is kiváló, ráadásul könnyű elkészíteni.
Szívesen ennénk bolognai spagettit, de hús nélkül? Íme a megoldás. A lencsés bolognai nemcsak finom, hanem vegetáriánus is.
Lássuk, hogyan kell elkészíteni.
Hozzávalók: 1 evőkanál vaj: 110 g paradicsompüré; 2 evőkanál worcestershire szósz; 360 ml zöldségleves alaplé; fél sárga hagyma, apróra vágva; 3 gerezd fokhagyma, darálva; 50 g piros paprika, apróra vágva; 1 doboz lencse; só, bors, oregánó, ízlés szerint; 40 g spenót, megmosva.
Ízletes és húsmentes a lencsés bolognai tészta
Elkészítés
Közepes lángon olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Tegyük bele a hagymát és fokhagymát, pirítsuk addig, amíg a hagyma áttetszővé és illatossá válik.
Vágjuk bele az apróra vágott paprikát, és főzzük kb. 2 percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és a zöldségleves alaplét.
Forraljuk közepes lángon kb. 5 percig, vagy amíg a paradicsompüré alaposan össze nem áll. Adjuk hozzá a konzerv lencsét és keverjük össze jól. Adagoljuk hozzá a 2 evőkanál Worcestershire szószt és fűszerezzük ízlés szerint.
Végül tegyük bele a spenótot is és főzzük az egészet össze.
Tálaljuk a választott tészta mellé.
L.A.