2021. 08. 23. - 11:00

Így készül a bolognai – lencsével

Így készül a bolognai – lencsével

Hús nélküli, mégis nagyon ízletes fogás a lencsés bolognai spagetti! Ebédnek és vacsorának is kiváló, ráadásul könnyű elkészíteni.

Szívesen ennénk bolognai spagettit, de hús nélkül? Íme a megoldás. A lencsés bolognai nemcsak finom, hanem vegetáriánus is.
 
Lássuk, hogyan kell elkészíteni.
 
Hozzávalók: 1 evőkanál vaj: 110 g paradicsompüré; 2 evőkanál worcestershire szósz; 360 ml zöldségleves alaplé; fél sárga hagyma, apróra vágva; 3 gerezd fokhagyma, darálva; 50 g piros paprika, apróra vágva; 1 doboz lencse; só, bors, oregánó, ízlés szerint; 40 g spenót, megmosva.
 
Ízletes és húsmentes a lencsés bolognai tészta
Ízletes és húsmentes a lencsés bolognai tészta
 
Elkészítés
 
Közepes lángon olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Tegyük bele a hagymát és fokhagymát, pirítsuk addig, amíg a hagyma áttetszővé és illatossá válik.
 
Vágjuk bele az apróra vágott paprikát, és főzzük kb. 2 percig, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és a zöldségleves alaplét.
 
Forraljuk közepes lángon kb. 5 percig, vagy amíg a paradicsompüré alaposan össze nem áll. Adjuk hozzá a konzerv lencsét és keverjük össze jól. Adagoljuk hozzá a 2 evőkanál Worcestershire szószt és fűszerezzük ízlés szerint.
 
Végül tegyük bele a spenótot is és főzzük az egészet össze.
 
Tálaljuk a választott tészta mellé.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.