2022. 04. 04. - 10:55
Így készül a banános-mogyoróvajas zabpehely muffin
Ha egy különleges délutáni süteményre vágyunk, amellyel akár vendégeket is meg lehet kínálni, készítsük el a banános-mogyoróvajas muffint, zabpehelyből!
Muffinból valóban ezerféle változat létezik, érdemes azonban válogatni az egészségesebb verziók közül.
A teljes kiőrlésű liszttel és zabpehellyel készülő banános-mogyoróvajas muffin mindenki kedvence lehet, ráadásul cukor helyett mézzel édesítendő.
Hozzávalók: 130 gramm (1 csésze) teljes kiőrlésű liszt; 80 gramm (1 csésze) hengerelt zab; 1 teáskanál sütőpor; 1 teáskanál szódabikarbóna; 1 teáskanál fahéj; 1 csipet só, ízlés szerint; 2 közepes banán; 120 gramm (fél csésze) mogyoróvaj; 85 gramm (negyed csésze) méz; 140 gramm (fél csésze) görög joghurt; 60 ml (negyed csésze) mandulatej; 1 tojás; 1 teáskanál vanília kivonat.
Mézes borítás: 3 evőkanál mogyoróvaj; 1 evőkanál méz; negyed csésze mandulatej (60 ml); zúzott földimogyoró, zúzott (opcionális).
A teljes kiőrlésű liszttel és zabpehellyel készülő banános-mogyoróvajas muffin mindenki kedvence lehet
Elkészítés
Melegítsük elő sütőt 190 Celsius fokra.
Keverjük össze egy közepes tálban a lisztet, a zabot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót.
Egy másik tálban pépesítsük a banánt, adjuk hozzá a mogyoróvajat, a mézet, a görög joghurtot, a mandulatejet, a tojást és a vaníliakivonatot.
Tegyük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz és keverjük jól össze az egészet.
Rakosgassuk a muffinsütőbe a muffinpapírokat, majd egyenletesen töltögessük a keveréket a csészékbe.
Süssük a süteményt 15 percig.
A mogyoróvajas borításhoz vegyítsük össze a mogyoróvajat, a mézet és a mandulatejet.
Díszítsük a muffinokat mogyoróvaj-cseppekkel és darált földimogyoróval (utóbbi opcionális).
L.A.