2022. 02. 07. - 11:10
Így készítsünk otthon csokoládés epres mousse-t!
Különleges, de egyszerű desszertre vágyunk? Készítsük el otthon könnyűszerrel a csokis-epres mousse-t.
Ki ne örülne egy könnyed délutáni desszertnek? Ha nincs kedvünk sokat bíbelődni vele, íme egy egyszerű és ízletes recept, csokoládéval, joghurttal és eperrel.
Hozzávalók: 170 gramm 72 százalékos étcsokoládé; 120 ml alacsony zsírtartalmú tej; 1 teáskanál tiszta vanília kivonat; 1 csipet só; 285 gramm görög joghurt; 8 darab eper.
Egyszerű és ízletes mousse, csokoládéval, joghurttal és eperrel
Elkészítés
Melegítsük meg a tejet közepes-alacsony lángon egy kisebb edényben. Ne forraljuk fel. Öntsük a meleg tejet a csokoládéra.
Adjuk hozzá a vaníliát és a sót. Hagyjuk 3 percig állni, hogy meglágyuljon az egész.
Keverjük meg, hogy az összetevők jól összeálljanak, majd hagyjuk ismét állni.
Adjuk hozzá a joghurtot. Keverjük jól össze.
Majd kezdjük el a rétegezést: rakjunk mindkét előkészített csésze aljába csokoládét, majd epret és újra csokoládét. Ismételjük, míg a csészék meg nem telnek.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.