2022. 02. 07. - 11:10

Így készítsünk otthon csokoládés epres mousse-t!

Így készítsünk otthon csokoládés epres mousse-t!

Különleges, de egyszerű desszertre vágyunk? Készítsük el otthon könnyűszerrel a csokis-epres mousse-t.

Ki ne örülne egy könnyed délutáni desszertnek? Ha nincs kedvünk sokat bíbelődni vele, íme egy egyszerű és ízletes recept, csokoládéval, joghurttal és eperrel.
 
Hozzávalók: 170 gramm 72 százalékos étcsokoládé; 120 ml alacsony zsírtartalmú tej; 1 teáskanál tiszta vanília kivonat; 1 csipet só; 285 gramm görög joghurt; 8 darab eper. 
 
Egyszerű és ízletes mousse, csokoládéval, joghurttal és eperrel
Egyszerű és ízletes mousse, csokoládéval, joghurttal és eperrel
 
Elkészítés
 
Melegítsük meg a tejet közepes-alacsony lángon egy kisebb edényben. Ne forraljuk fel. Öntsük a meleg tejet a csokoládéra.
 
Adjuk hozzá a vaníliát és a sót. Hagyjuk 3 percig állni, hogy meglágyuljon az egész. 
 
Keverjük meg, hogy az összetevők jól összeálljanak, majd hagyjuk ismét állni.
 
Adjuk hozzá a joghurtot. Keverjük jól össze.
 
Majd kezdjük el a rétegezést: rakjunk mindkét előkészített csésze aljába csokoládét, majd epret és újra csokoládét. Ismételjük, míg a csészék meg nem telnek.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.