2021. 05. 24. - 11:00
Így készítsünk mini fahéjas süteményt
Több mint húsz darab apró sütemény elkészítéséhez alkalmas az alábbi recept – a mini fahéjas falatok vendégvárónak is tökéletesek.
Ha gyorsan szeretnénk finomat készíteni, az előre gyártott tészták jó szolgálatot tesznek. Leveles tésztát nyugodtan használhatunk az alábbi recepthez.
Hozzávalók: 1 mirelit leveles tészta, szobahőmérsékleten; 2 evőkanál sótlan vaj, megolvasztva; 3 evőkanál cukor; fél teáskanál fahéj; 1 csésze porcukor (160 gramm); fél teáskanál vanília; 1 evőkanál tej.
Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A munkalapra kitekert tésztát nyújtsuk ki kissé, amennyire lehet, aztán vágjuk körbe, hogy négyzet alakot kapjunk. Ecsettel kenjük meg a tésztát olvasztott vajjal.
Így készülnek az apró sütemények
Keverjük össze egy kis tálban a cukrot és a fahéjat, majd szórjuk egyenletesen a tésztára, a vajazott felületre.
Óvatosan tekerjük fel a tésztát, hogy csigaszerű tekercs legyen belőle. Szeljük kis darabokra, majd helyezzük el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Süssük 12-15 percen át, míg aranybarnára nem sülnek.
Keverjük össze mérőedényben a porcukrot, a vaníliát és a tejet. Ha kevésbé sűrű állagra vágyunk, dolgozzunk több tejjel. Öntsük le vele a fogyasztani kívánt fahéjas mini süteményt.
Már fogyasztható is!
L.A.