2022. 06. 20. - 10:50

Így készíts otthon finom csirkés lasagnát

Így készíts otthon finom csirkés lasagnát

A lasagna közkedvelt olasz étel, amelyet a tésztához hasonlóan el lehet készíteni többféle verzióban. Lássuk a csirkéset!

Ha egy ízletes lasagnát készítenénk, próbáljuk ki csirkehúsos változatban. Telítő, finom, ráadásul kivitelezni sem túl nehéz.
 
Hozzávalók: 3 csirkemell; só ízlés szerint; bors ízlés szerint; 125 gramm csésze univerzális liszt; 5 tojás felosztva; 230 gramm olasz zsemlemorzsa; növényi olaj a sütéshez; 2 csésze ricotta sajt; 680 gramm marinara szósz; 8 db lasagne tészta; 150 gramm reszelt mozzarella sajt; 160 gramm reszelt parmezán sajt; friss bazsalikom a díszítéshez.
 
Ízletes és telítő a csirkés lasagna
Ízletes és telítő a csirkés lasagna
 
Elkészítés
 
Vágjuk félbe a csirkemellet (szükség esetén vékonyra), sózzuk és borsozzuk meg.
 
Tegyünk külön tálakba lisztet, 4 tojást felverve, illetve a zsemlemorzsát. 
 
Vonjuk be liszttel a csirkét, majd mártsuk tojásba, végül a zsemlemorzsába.
 
Melegítsük fel közepes hőfokon a növényi olajat egy nagyobb seprenyőben. Süssük aranybarnára a csirkemellek mindkét oldalát, kb. 4 percig mindkét oldalon. Papírtörlőn hagyjuk lecsepegni.
 
Keverjük össze egy közepes tálban a ricotta sajtot és a maradék tojást.
 
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
 
Öntsük a marinara szósz nagyjából egyharmadát a rakottas edény aljára. Tegyünk rá 4 lasagna tésztát, a ricotta-mix felét és 3 csirkeszeletet. Szórjuk meg fél csészényi mozzarellával és fél csészényi parmezán sajttal.
 
Ismételjük meg ugyanezt, hogy még egy réteget kapjunk. Végül öntsük az egészre a szószt, a mozzarellát és a parmezán sajtot.
 
Fedjük be fóliával és süssük 45-60 percig, az utolsó 10 percben takarjuk ki az ételt.
 
Díszítésként friss bazsalikommal szórjuk meg.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.