2022. 06. 20. - 10:50
Így készíts otthon finom csirkés lasagnát
A lasagna közkedvelt olasz étel, amelyet a tésztához hasonlóan el lehet készíteni többféle verzióban. Lássuk a csirkéset!
Ha egy ízletes lasagnát készítenénk, próbáljuk ki csirkehúsos változatban. Telítő, finom, ráadásul kivitelezni sem túl nehéz.
Hozzávalók: 3 csirkemell; só ízlés szerint; bors ízlés szerint; 125 gramm csésze univerzális liszt; 5 tojás felosztva; 230 gramm olasz zsemlemorzsa; növényi olaj a sütéshez; 2 csésze ricotta sajt; 680 gramm marinara szósz; 8 db lasagne tészta; 150 gramm reszelt mozzarella sajt; 160 gramm reszelt parmezán sajt; friss bazsalikom a díszítéshez.
Ízletes és telítő a csirkés lasagna
Elkészítés
Vágjuk félbe a csirkemellet (szükség esetén vékonyra), sózzuk és borsozzuk meg.
Tegyünk külön tálakba lisztet, 4 tojást felverve, illetve a zsemlemorzsát.
Vonjuk be liszttel a csirkét, majd mártsuk tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Melegítsük fel közepes hőfokon a növényi olajat egy nagyobb seprenyőben. Süssük aranybarnára a csirkemellek mindkét oldalát, kb. 4 percig mindkét oldalon. Papírtörlőn hagyjuk lecsepegni.
Keverjük össze egy közepes tálban a ricotta sajtot és a maradék tojást.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Öntsük a marinara szósz nagyjából egyharmadát a rakottas edény aljára. Tegyünk rá 4 lasagna tésztát, a ricotta-mix felét és 3 csirkeszeletet. Szórjuk meg fél csészényi mozzarellával és fél csészényi parmezán sajttal.
Ismételjük meg ugyanezt, hogy még egy réteget kapjunk. Végül öntsük az egészre a szószt, a mozzarellát és a parmezán sajtot.
Fedjük be fóliával és süssük 45-60 percig, az utolsó 10 percben takarjuk ki az ételt.
Díszítésként friss bazsalikommal szórjuk meg.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.